8 MAYIS GÜNDEM

8 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecride karşı ölüm orucunda olan Zozan Çiçek, direnişlerini kararlı bir şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Kemallere, Hayrilere sözümüz var. Sonuç ne olursa olsun zafer bizim olacak" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti eylemi 359’uncu haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

-Tecridin sona ermesi için başlayan ölüm orucunun kendilerine direnişi yükseltme talimatı olduğunu söyleyen HPG komutanlarından Rohat Amed, "HPG olarak biz de bu doğrultuda hareket edeceğiz" dedi.

-Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Pérez Esquivel’in CPT’ye gönderdiği mektupta, devletlerin baskılarına karşı ezilenler lehine harekete geçilmemesi halinde Avrupa kurumlarının varoluş gerekçelerini yitireceği uyarısı yapıldı.

-Van’da ölçüsüz uygulanan ‘adli kontrol’ nedeniyle neredeyse her 10 kişiden 5’i karakollara periyodik olarak giderek imza atıyor ya da cezasının bir kısmını ise devlet kurumlarında ücretsiz çalıştırılıyor.

-Van-Ağrı ve Van-Iğdır arasında bulunan onlarca arama ve kontrol noktası nedeniyle insanların seyahat etme özgürlüğü engelleniyor; OHAL’ı aratmayan uygulamalar dayatılıyor.

-Amed’de bu yıl 7. düzenlenecek olan FilmAmed Belgesel Film Festivali bugün başlıyor. 12 Mayıs’a kadar devam edecek festival ile sinemaseverler zengin bir belgesel film seçkisiyle buluşacak.