9 EKİM GÜNDEMİ

9 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 9 Ekim’de startı verilen uluslararası komplonun detaylarını, duraklarını, aktör ve hedefleriyle birlikte çabasını 15 yıl önce anlatmıştı.

-Fransa’nın Strasbourg kentindeki AİHM ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği kurumları önünde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısı ile 9 Ekim Uluslararası Komplo protesto edilecek.

-Devletin Osmanlıcılık hedefi üzerinden savaş politikaları geliştirdiğini belirten DTK üyesi Aydoğdu, "AKP Osmanlıcılık ve Misak-ı Milli hedefleri ile Ortadoğu'yu işgal alanına dönüştürdü" dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren HDP vekili Hişyar Özsoy, "Tecridi yasal olarak kalıcılaştırmaya çalışıyorlar. Çok tehlikeli bir durum ile karşı karşıyayız" dedi.

-Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan MA muhabiri Taşkın'ın yarın görülecek karar duruşmasına çağrı yapan avukatı Gulan Çağın Kaleli, "Seda'ın meslektaşları yarın onu yalnız bırakmamalı" dedi.

-Cizre’de bulunan Mem û Zîn türbesine akın edenlerden bazıları hikayeyi duyduktan sonra merakından, kimisi de yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için dua etmeye geliyor.