Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

9 MART GÜNDEM

9 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PAJK Koordinasyonu Üyesi Koçerin Amed, özgür belediyeciliğin, devletçi belediyeciliğe karşı zihniyet, biçim ve pratik onlamda ciddi bir alternatif olduğu için devletin saldırısına uğradığını söyledi.

-Irak diktatörü Saddam Hüseyin, her türlü yöntemle Kürtleri katlederek tarihe geçti. Köy, şehir, kasabaları tank ve toplarla yok etmesinden tutalım, Halepçe’de kullandığı kimyasal silahla yüz binlerin katili olan Saddam Hüseyin, iktidarda kaldığı süre boyunca Kürtleri katletmeye devam etti.

-DAİŞ çetelerin savaşta sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirten YPJ komutanı Ariyan Qamişlo, Êzidî kadın ve çocukların kurtarılması için en ön cephede savaştıklarını söyledi.

-Yerel seçimlerin demokrasi mücadelesi açısından çok önemli olduğuna işaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Züleyha Gülüm, en büyük vaatlerinin, halkla birlikte yönetilen bir yerel yönetim olduğunu söyledi.

-YJA STAR gerillaları Zagros dağlarında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlamalarda konuşan YJA STAR Merkez Karargah Komutanlarından Emine Erciyes Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleyi büyüterek devam edeceklerini belirtti.

-Yaptığı haberler ve resimler yüzünden tutuklanan ve yakın zamanda tahliye olan Zehra Doğan, Leyla Güven öncülüğündeki direnişe dikkat çekerek, bu 8 Mart’ın Kürt kadınları için önemini vurguladı ve “Bu sessizliği yıkmamız gerek” dedi.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.