Çete lideri AKP’li Külünk elemanlarıyla Türkiye’de biraraya geldi

Erdoğan rejiminin Avrupa’da oluşturduğu çete örgütlenmesinin şefi olarak bilinen AKP’li vekil Metin Külünk, Efrîn saldırısı öncesi Avrupa’daki çete elemanları ile Türkiye’de bir araya geldiği ortaya çıktı.

Alman Polisinin “Almanyalı Osmanlılar” çetesine yönelik yürüttüğü soruşturmanın ‘1 numarası’ olan ve Erdoğan rejiminin Avrupa’daki çete örgütlenmesinin şefi olarak bilinen AKP’li vekil Metin Külünk’ün, tutuklama riskinden kaynaklı Avrupa’ya çıkamayınca, Avrupa’daki çete elamanları ile Türkiye’de bir araya geldiği ortaya çıktı.

KÜLÜNK AVRUPA’YA ÇIKAMAYINCA ÇETELERLE TÜRKİYE’DE BİR ARAYA GELDİ

Almanya’da birçok suça bulaşan “Osmanen Germania” (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin finansörlüğünü de yaptığı ortaya çıkan Metin Külünk, uzun yıllar boyunca Avrupa’da Erdoğan rejimi adına yaptığı çalışmalarla Avrupa’da tamamen bir çete ağı kurmuştu. Bu ağın son dönemde ortaya çıkmasıyla Avrupa’ya gelemeyen Külünk, kendi denetimindeki bu çete ağının temsilcileri ile Türkiye’de bir araya geldi.

EFRÎN İŞGAL GİRİŞİMİ GÜNDEMLERİNDEYDİ

Avrupa’da kurulan çete ağının bölgelerdeki temsilcisi olarak bilinen UETD bölge şube başkanları, geçtiğimiz 15 ve 16 Ocak’ta İstanbul ve Ankara’da, çete lideri Külünk ile bir dizi toplantılar gerçekleştirdi. ANF’nin ulaştığı bilgilere göre bu toplantılarda, Avrupa’da son dönemde açığa çıkan çete örgütlenmesinin gelecekteki çalışmaları ve özellikle Efrîn yönelik başlatılacak işgal girişimi sürecinde Avrupa’da nasıl bir çalışma yürütülmesi gerektiği üzerinde duruldu. Külünk, çete gruplarından Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimine karşı Avrupa’da düzenlenecek eylemlere karşı çalışması gerektiğini isterken, bu eylemlerin provokatör eylemlerle engellenmesini istedi.

SARAY’DA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜLER

Avrupa’daki çete elemanlarının sorumluları ayrıca 16 Ocak’ta, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray’da da görüştüğü açığa çıkan bilgiler arasında. Erdoğan’dan da Efrîn talimatı alan çete elamanları ardından Avrupa’ya dönerek çalışmalarına başladığı edinilen bilgiler arasında.