Çiftçi Doğru: Elektrik olmadığı için hayvanlarım telef olacak!

Hatay Ekinci’de depremden bu yana Toroslar EDAŞ tarafından elektriği bağlanmadığı için sağma makinesiyle sağdığı büyükbaş ve küçükbaş hayvanları sütten kesilen çiftçi Celal Doğru, “Hayvanlar telef olacak. Yeter artık mağdur ettikleri” dedi.

Depremlerin en büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da, barınmanın yanı sıra elektrik sorunu da devam ediyor. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (Toroslar EDAŞ) baktığı bölgede, depremzedelerin çoğu geç ulaşabildikleri çadırlarda mum ışığında ve fenerlerle yaşamaya çalışıyor. ANF’ye konuşan Ekinci Mahallesi’nden Celal Doğru, 55 gündür elektrik gelmediği için büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının sütten kesildiğine dikkat çekti.

DEPREMDEN 52 GÜN SONRA HÂLÂ ELEKTRİK YOK

Hatay Defne İlçesi’ne bağlı Ekinci Mahallesi Ziyaret Caddesi’nde oturan ve çiftçilik yapan 63 yaşındaki Celal Doğru, depremin üzerinden 55 gün geçmesine rağmen hâlâ elektrik verilmediği için büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının telef olma noktasına geldiğini belirtti. Depremde evi hasar gören, eşi ve iki çocuğuyla çadırda kalan Doğru, “Hayvanlar sağma makinesine alıştığı için elle sağmaya çalıştığımız zaman süt kovasına tekme atıyorlar. Sağma makinesini kullanmak için de elektrik lazım” dedi.

TOROSLAR EDAŞ ELEKTRİĞİMİ TEK BİR KİŞİ İÇİN KESTİ

Depremin ardından bizzat Toroslar EDAŞ’ın gelip elektriğini kestiğini belirten Doğru, “Dönme Sokak’ta bağlantı yapmak için bana gelen elektrik hattını kestiler. Ancak bağlantı yaptıkları Dönme Sokak enkazlardan dolayı tamamen boşaldı, oturan tek bir kişi kaldı. Bu kalan kişiye bilmiyorum torpille mi elektrik bağladılar ama bizi mağdur ettiler” diye konuştu.

AFAD EKİP GÖNDERİYORUZ DEDİ GELEN OLMADI

Elektriğinin bağlanması için Serinyolu AFAD Koordinasyon Merkezi’ne gittiğini belirten Doğru, oradaki yetkililerin ekipleri sahaya süreceklerini söylemelerine rağmen hiç kimsenin gelmediğini söyledi. Doğru, “AFAD yetkilileri adresimi alarak ekiplere haber verdiklerini, ancak gelmedikleri takdirde jeneratör tedariki için 112 Acil’i aramamı istediler. Ama hiç kimse gelmedi. 112’ye de, 186 Toroslar Elektrik Şirketi’ne de telefon açmama rağmen ne gelen oldu ne giden” dedi.

ÜÇ HAYVANIM GEBE

Çok mağdur olduklarına, hayvanların artık sütten kesildiğine dikkat çeken Doğru, tek geçim kaynaklarının da bu şekilde yok edildiğini vurguladı. Şu anda üç hayvanının gebe olduğunu da aktaran Doğru, 17 Nisan’da doğum yapacaklarını, sütlerini sağamadıkları için telef olacaklarını söyledi. Kendilerinin de çadırda akşamları mum ışığında ve fenerlerle yaşadıklarını anlatan Doğru, “Elektriği bağlayacaklarsa bağlasınlar, yeter artık mağdur ettikleri. Zaten çadırı da zar zor muhtarın çabasıyla bulduk” diye tepkisini dile getirdi.