Çocuklardan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a mektup

Kuzey-Doğu Suriye kentlerinde yaşayan çocuklar, İmralı’da esir olarak tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için anadillerinde mektup yazdı. 4 bin çocuğun yazdığı mektuplar önümüzdeki günlerde kitaplaştırılacak.

15 Şubat 2023 tarihinde başlatılan “Önder Apo için yaz” kampanyası kapsamında Dêrîk’ten Qamişlo’ya, Kobanê’den Efrîn’e kadar Kuzey-Doğu Suriye kentlerinde yaşayan 4 bin çocuk, İmralı’da esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için mektup yazdı. Çocuk Hakları Komitesi ile Kuzey-Doğu Suriye Okullar Müdürlüğü tarafından bir araya getirilen bu mektupların kısa sürede kitaplaştırılacağı belirtiliyor.

Çocukların yazdıkları bazı mektuplardan alıntılar şöyle:

Hêwa Emîn: Özgürlük kuşu başkanım kaç yıldır düşmanın zindanlarında. Senin emeğinle elde edilen özgürlük kalemiyle bu mektubu yazıyorum. Umutla dolu bu mektubumda bir gün Kürt halkının kalbini görmeyi diliyorum. Her an, her saniye her yıl aklımdasın. Seni aklıma özgürlük kuşu olarak kazımışım.

Zoya Hewas Xelef: Önderliğimizin zindandan çıkmasını ve özgürlüğümüzün daha da büyümesini istiyorum. Özgürlüğümüzü Önderliğimizle geliştireceğiz. Önderliğimiz geleceğimizdir. Geleceğimiz o olmadan güzel değil. Canımızı da feda edersek de onu zindandan çıkartacağız.

Perî Azad Mûsa: Bu mektubu senin için yazdım. Umut ediyorum ki sana ulaşsın. Serok Apo seni çok seviyoruz. Hepimiz senin en kısa zamanda bu zulüm ve zorbalıktan kurtulmanı, zindandan çıkmanı istiyoruz.

Nûcan Xelîl: Senin emeğin sayesinde bugün Kürtçe okuyup yazabiliyoruz. Her yerde Kürtçe konuşabiliyoruz. Başlıca isteğimiz senin bu MİT ve çetelerin elinden kurtulmandır. Senin çıkışınla tüm Kürtler aydınlanacaktır.

Midîya Dawid: Bu mektubu Önder Apo için yazıyorum. Önderim, sen gittikten sonra Kürtlerin yaşamı çok zor geçiyor. Seni hiçbir zaman unutmayacak, yaşamımız olduğu sürece senin adınla “Bê Serok Jiyan Nabê” diye haykıracağız. Sevgi dolu selamlar ve seni görme dileğiyle…

Ebdo Hemûd: Önder Apo, yokluktan varlığı yarattı. Önder Apo, Kürt halkını özgürleştirmek için çok çalıştı. Herkesin hakkı için çalıştı. Bundan korkanlar onu zindana kapattı.

Ahîn Yusif: Seni görmek bana sonsuz bir hayal oldu. Her zaman senin kitaplarının peşinden koştum. Hiçbir zaman unutulmayacaksın. Yeni yaşamın aydınlatıcısısın.

Newroz Mihemed Xelîl: Yapabildiğim ve kendimde güç gördüğüm sürece ulusal önderimize mektup yazacağım. Umuyorum ki en kısa zamanda bu çetelerin zindanından kurtulursun ve bizi bu Türk çetelerinden kurtarırsın. Efrîn’den çıktığımız zaman acımız çok büyüktü. Yakın zamanda seni görme dileğiyle…

Viyan Mihemed Seîd Mihemed: Verdiğin emeği biliyoruz. Kürt halkı da senin bu emeğine sahip çıkacaktır. Seni bu zindandan kurtaracağımıza inanıyorum. Kurdistan’ı tek parça yapacağımıza inanıyorum. Seninle onurluyuz. Şimdi özgürlük zamanı. Seni ve ülkemizi kurtaracağız.