‘Çözüm Öcalan'ın paradigmasında’

Nusaybin'de Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle panel düzenlendi. HDP Milletvekili Ali Atalan, çözümün Öcalan'ın paradigmasında olduğunu belirterek, "Önderliğimize sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe örgütleri tarafından, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi. Panele HDP ve DBP il-ilçe yöneticileri ile halkın yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan da konuşmacı olarak katıldı.

'TECRİDİ YIKMAK İÇİN...'

HDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Ferhat Kut, açılış konuşmasında tecridin Öcalan'ın fikirlerini sahiplenerek yıkılacağını dile getirdi.

Öcalan üzerindeki tecritle birlikte siyasi ve insani bir krizin ortaya çıktığını vurgulayan HDP’li Atalan ise, yaşanan çatışmalı sürecin tecritle başladığını söyledi. Atalan, çözümün Öcalan tarafından ortaya konulan ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü paradigma olduğunu belirtti.

'ÖNDERLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM, BARBARLIĞI YIKALIM'

Atalan, Öcalan’ın paradigmasının yaşama dönüştürülmesi konusunda eksikliğe düştüklerini söyleyerek, “Bu yüzden daha çok anlamak ve yaşatmak için çalışmalıyız. Davamıza, Önderliğimize ve emeğimize sahip çıkarsak tecride, devletin barbarlığına ve Efrîn'deki saldırılara karşı büyük bir cevap vermiş oluruz. Bunu yaparsak Efrîn, Kobanê, Nusaybin, Cizre, Sur ve Gever'e ses vermiş oluruz" dedi.

Panel, soru ve cevap bölümünün ardından sonlandırıldı.