Siyasi soykırım operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Çok sayıda kentte gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında TUAY-DER binası ile birçok eve eş zamanlı yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda eve asker ve polislerce baskın gerçekleştirildi. Nisêbîn’in Menderê kırsal mahallesine düzenlenen baskında HDP İlçe eski Eşbaşkanı Şiyar Koç ile köy muhtarı Faris Alak ve Fırat Demir gözaltına alındı. 

Qoser ilçesinde de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski İlçe Eşbaşkanı Mahmut Damar ile Metin Yılmaz ve Sami İldem “örgüte yardım etmek” iddiasıyla gözaltına alındı  

5 KENTTE POLİS BASKINLARI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mersin, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir'de 28 adrese eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Baskınlarda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri ve tutsak yakınlarının gözaltına alındığı belirtildi. “Örgüt propagandası yapmak"  ve "cezaevindeki tutuklulara maddi destek” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova TUAY-DER binasına da baskın düzenlendiği ve aramaların halen devam ettiği belirtildi. 

26 Mayıs’ta tahliye edilen gazeteci Hakan Yalçın’ın kardeşi Özkan Yalçın da gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınan Yalçın, polisler tarafından işkence edildi. Yalçın’ın ailesi polis şiddetine karşı suç duyurusunda bulunacak.

Mersin merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Çukurova TUAY-DER yöneticisi Selim Ekici, DBP'li Cengiz Dere, Kadri Ezer ve Özkan Yalçın. 

MA MUHABİRİ DE GÖZALTINA ALINDI

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz, İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Akyüz’ün, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi. Akyüz, Çankaya'daki İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.