Êzidî kurumlardan operasyonlara tepki

HDP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarını kınayan Avrupa Êzidî Kurumları Koordinasyonu, “Faşizm, ancak dönemin ruhuna uygun düşecek kararlı mücadeleyle alt edilebilecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Êzidî Kurumları Koordinasyonu, şunlara dikkat çekti: “Kobanê için yapılan eylemler bahane gösterilerek yüze yakın HDP siyasetçisinin gözaltına alınması; yeniden göstermiştir ki faşizm, ancak dönemin ruhuna uygun düşecek kararlı mücadeleyle alt edilebilecektir. Yanlış beklenti ve umutlar içine girilerek, edilgen tavır ve yanlış anlayışlara sahip olunarak bu zorlu sürecin üstesinden gelinemeyeceği açıktır.

Faşizmin hüküm sürdüğü bir ortamda yalnız seçilmenin tek başına yeterli olmadığı, demokratik iradenin ve seçilenlerinde halk ve onun adına hareket eden siyasi yapı tarafından savunulması ve korunmasının ne kadar önemli olduğu yeniden ortaya çıkmıştır.

Demokrasi ve hukukun esamesi bile okunmadığı bir süreçte, daha etkin ve sonuç alıcı mücadele yöntemlerinin devreye sokulması zorunlu hale gelmiştir. AKP-MHP-Ergenekon’u birleştiren Kürt düşmanlığına ve onların tekçi zihniyetine karşı demokratik direniş alternatifi dışında hiçbir mücadele seçeneği caydırıcı görülmemektedir.

Yurt dışında yaşayan bütün demokratik güçlerin faşizme karşı demokratik direniş ruhuyla hareket etmesi önemlidir. Bütün mücadele alanlarını bu ruhla yürütmemiz, sürece cevap olmamıza katkı sunacaktır.

Biz Avrupa’daki Êzidî kurumları olarak demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe ve ortak yaşama olan inancımızla, gözaltına alınan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, giderek azgınlaşan faşizme karşı verilen mücadelenin içinde bütün imkanlarımızla kararlılıkla yer almaya devam edeceğimizi vurguluyoruz.”