İBB direnişçilerden kurumlara çağrı: İmamoğlu ile görüşün!

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı 42 gündür Saraçhane Parkı’nda direnen İBB işçileri, kendilerine destek veren kurumlara, “Ekrem İmamoğlu ile görüşün ve işe geri iademiz konusunda kendisine baskı yapın” çağrısında bulundu.

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdikten sonra İBB yönetiminin kod 42 ile işten attığı işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki direnişi 42 gündür kararlılıkla sürüyor. Kod 42 zulmüne karşı 42 gündür direnişte olan işçiler yaptıkları açıklamada, kurumlara desteklerini artırmalarını istedi.

Açıklamayı yapan direnişteki Barış Akademisyenlerden Fatma Eryıldız, direnişlerinin 42. gününde Kod 42 ile işten çıkarılmalarını bir kez daha kınadıklarını ifade ederek sözlerine başladı. Buradaki hiç kimsenin işe başlarken yalan beyanat vermediğini hatırlatan Eryıldız, İBB yönetiminin bu iftirayı derhal geri almasını istedi. Geçen hafta çok sayıda kurumla görüştüklerini aktaran Eryıldız, “Bugüne kadar İHD, İstanbul Barolar Birliği, DİSK, TMMOB, TTB ile görüştük ve kurumların hepsi hep bir ağızdan haklı olduğumuzu, işten çıkarılmamızın siyasi bir karar olduğunu ifade etti. Kurumlara bu açıklamalarından dolayı teşekkür ediyoruz ama desteklerini daha fazla artırmalarını, alanda yanımızda olmalarını ve Ekrem İmamoğlu ile bizzat görüşüp, neden bizi işten attığını sormalarını ve işe iademiz konusunda baskı yapmalarını istiyoruz” dedi.