İBB direnişçileri: İşimizi almadan gitmeyeceğiz!

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda 49 gündür kararlılıkla direnen işçiler, kendilerini oyalayan yönetimi uyardı: “Sanmasınlar ki işimizi almadan gideceğiz. Her yerde olacağız.”

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda 49 gündür direnen işçiler, yönetimi bir kez daha uyardı. “İşimizi geri istiyoruz” pankartının asıldığı direniş alanında açıklamayı, direnişteki işçilerden Alçay Çelik Alkan yaptı.

‘HER YERDE OLACAĞIZ!’

Bugün direnişlerinin 49’uncu günü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Alkan, “49 gündür bütün irademizle direnmeye devam ediyoruz. Uyarmıştık. Demiştik ki bu böyle devam ederse eylemler yapmaya devam edeceğiz. İki eylem gerçekleştirdik ve sayısız eylemle de devam edeceğiz. Bu konuda bize destek olan, olmayan bütün kurumlar, kuruluşlar aslında buradaki mevcut işçi direnişin gerçekliğini de görmüş oldular” dedi.

Direnişlerinin ilk gününden beri kendi öz güçlerine dayanarak bir şeyleri yapmaya çalıştıklarını hatırlatan Alkan, bunun böyle devam edeceğini kaydetti.

İşe iade talebiyle burada olduklarının altını çizen Alkan, “Biz hakkımız olmayan hiçbir şeyi bugüne kadar talep etmedik, etmeyeceğiz de. Direnişimize de devam edeceğiz. Ama burada değil. Her yerdeyiz. Sanmasınlar ki işimizi almadan gideceğiz. Alacağız ve bitireceğiz” diye konuştu.