İBB direnişçileri: Kurumları yanımızda görmek istiyoruz

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda 43 gündür direnen işçileri, Balıkesir ve İstanbul KHK’lılar Platformu ziyaret etti. Yarınki buluşmaya katılım çağrısı yapan işçiler, kurumların çözümün bir parçası olmasını istedi.

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedef gösterdikten sonra İBB yönetiminin kod 42 ile işten attığı işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki direnişi 43 gündür kararlılıkla sürüyor. Balıkesir ve İstanbul KHK’lılar Platformu’nun ziyaret ettiği işçiler, yarın saat 16.00’da yapılacak buluşmaya katılım çağrısı yaptı.

Açıklamayı yapan direnişteki Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş, işlerine iade talebiyle Saraçhane Parkı’nda 43 gündür oturma eylemi yaptıklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Bu süre zarfında İBB heyetiyle çeşitli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Altıntaş, ancak yönetimin çözüme ilişkin herhangi bir adım atmadığına işaret etti.

Birçok kurum, kuruluş ve siyasi partilerle de görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Altıntaş, “Görüştüğümüz bütün kurum, kuruluş ve siyasi parti yetkilileri haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edildiğimizi kabul ettiler. Ancak şu ana kadar görünür bir şekilde bu desteklerini açıkça kamusal alanda ifade eden kurum sayısı oldukça az. Biz, kapılı kapılar ardında bize söylenen şeylerin de açıktan ifade edilmesini, Ekrem İmamoğlu, CHP ve İBB üzerinde baskı oluşturmasını ve çözümün bir parçası olmalarını talep ediyoruz. Buradan kendilerini bir kere daha bu çağrıyı yenilemiş olalım. Biz yarın burada kalabalık bir kitle buluşması planlıyoruz. Bütün kurum, kuruluş, siyasi parti, sendika ve meslek odalarını desteğe davet ediyoruz. Yarın saat 16.00’da hepsini yanımızda görmek isteriz” dedi.

6 YIL SONRA AYNI HUKUKSUZLUK

KHK zulmüyle işinden ihraç edilen öğretmen Yurdagül Şahin ise, 6 yıl önce kendilerine yapılan hukuksuzluğun aynısının bugün İBB yönetimi tarafından çalışanlara uygulandığını vurguladı. Şahin, “Biz de KHK'lılar olarak haksızlığın, hukuksuzluğun olduğu, savunma hakkı ve masumiyet karidesinin tanımadığı yerde arkadaşlarımızın yanında olmak istedik. Onların mücadelesini destekliyoruz. Türkiye'de işçi ve emekçiler Kod 42, 49, 37, 29 ile açlığa mahkum ediliyor. Biz bütün bu kodlara karşıyız ve gasp edilen haklarını arayan işçi ve emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz. İşimizi geri istiyoruz. KHK’lar gidecek, biz kalacağız” dedi.