İBB direnişçilerine doğa savunucuları omuz verdi

İBB direnişçilerine omuz veren doğa ve yaşam savunucuları, “Adaletsiz düzene karşı birleşeceğiz ve kazanacağız” mesajını verdi.

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda 68 gündür direnen işçilere, Validebağ Direnişi, Dünya Mirası Adalar, Marmaris Ekoloji Komitesi ve Farabi Sokak Mağdurları omuz verdi.

Direnen işçiler adına açıklama yapan Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş, büyüyen dayanışmanın İBB üzerinde dönüştürücü bir etki yarattığını vurgulayarak, “Bu hafta muhtemelen nihai sonuca varacağız” açıklamasını yaptı.

İBB direnişçilerine destek ziyaretinde bulunan doğa savunucularından Marmaris Ekoloji Komitesi'den Neslişah Çetinkaya ise İBB yönetimine şöyle tepki gösterdi: “Arkadaşlarımızı Kod 42 ile işten atmak, ‘Bana hangi koşullar dayatılırsa ona boyun eğeceğim ve ilk aşamada da halkın çocuklarını harcayacağım’ demektir.”

İSKİ’nin Çekmeköy'deki Serindere Islah Projesi’ne karşı 1519 gündür adalet nöbeti tutan Farabi Sokak mağdurlarından Suna Duman ise, İBB direnişçilerinin yanında olduğunu vurgulayarak, “Adaleti aramaya devam edeceğiz. Adaletsiz düzene karşı birleşeceğiz ve kazanacağız” dedi.