İBB direnişteki işçilerin üzerine polisi sürdü

İBB yönetimi, belediyenin önünde ses çıkarma eylemi yapan direnişteki işçilerin üzerine polisi sürdü. Binanın önünde zorla uzaklaştırılan işçiler, “İmamoğlu, utanmıyor musun bizi bu hale sokmaya” diye tepki gösterdi.

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda 47 gündür direnen işçilerin sabrı kalmadı. Yönetim tarafından 1.5 aydır oyalanan işçiler, görüşme talebiyle İBB binası önünde ses çıkarma eylemi yaptı.

Zabıta ve polis ekiplerin tüm engelleme girişimlerine rağmen belediye önüne gelen  işçiler, işlerine geri iade edilene kadar vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kod 42 ile işten atılan ve 4 çocuğu mağdur olan direnişteki işçilerden Hüdeydan Ece, “İmamoğlu çık dışarıya, adamakıllı bir açıklama yap. Kimden korkuyorsun? Biz korkmuyoruz, buradayız” derken, direnişteki diğer bir işçi ise, “Müzakereler kapalı kapılar ardında değil, burada yapılsın. İBB meclis üyelerine bakın, hepsinin onar tane dosyası var. Bizim en azından dosyalarımız belli. Roboskî için adalet istediğimiz için, Halep dediğimiz için, barış dediğimiz için buradayız, ya sizin?” dedi.

İBB yönetimi işçilerle görüşmek yerine üzerine polisi sürdü. Binanın önünden zorla uzaklaştırılan işçiler, yaşananları balkondan izleyen yönetime tepki gösterdi. Direnişteki işçilerden Alçay Çelik Altan, İmamoğlu’na, “ Utanmıyor musunuz bizi bu hale sokmaya” diyerek tepki gösterdi.