İBB işçilerinin direnişi 30. gününde

İBB yönetimin hukuksuz işten atmalarına karşı Saraçhane Parkı’nda başlattıkları direnişinin 30. gününe giren işçiler, “Haklılığımızın verdiği güçle direnmeye devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” mesajını verdi.

Türk İçişleri Bakanı Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra İBB yönetimi tarafından kod 42 ile işten atılan işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki direnişi 30 gününe girdi. 

İşçilere, Tarlabaşı Dayanışma, Kaldıraç, İstanbul KHK’lar Platformu, Umut-Sen, İşçinin Kendi Partisi, Validebağ Savunması destek verdi. 

Halay ve horonların çekildiği direnişte açıklama yapan direnişteki İBB işçilerinden Alçay Çelik Alkan, direnişlerinin 30’uncu gününde olduklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Tam bir aydır işe geri dönme talebiyle direnmeye devam ettiklerini ifade eden Alkan, “İBB yönetimine taleplerimizi ilettik. Buna dair masa kuruldu ve görüşmelerimiz oldu. Taleplerimizi gerçekleştirene kadar da burada oturacağımızı onlara da söyledik. Buradan da söylemiş olalım. Bizim talebimiz çok net, işe iade talep ediyoruz. Haklılığımızın verdiği güçle direnmeye devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.