İktidara yakın Hiranur Vakfı’ndaki tecavüz davası 5 Haziran’a ertelendi

Bir kadının çocuk yaşta zorla evlendirilerek tecavüze maruz bırakılması ile gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı davasının üçüncü duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 5 Haziran’a ertelendi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirerek tecavüze maruz bırakmasına ilişkin davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Duruşma, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı olarak görüldü.

Hiranuf Vakfı hakkında hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay hapis isteniyor.

H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor.

İlk duruşma 30 Ocak’ta görülmüştü ve mahkeme heyeti alelacele yayın yasağı ve gizlilik kararı getirmişti.

Üçüncü duruşmada tutuklu failler Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli ile adli kontrol şartı uygulanan Fatma Gümüşel hazır bulundu.

Duruşmada iki tanık dinlendi. Mahkeme heyeti bir tanığın daha dinlenmesine ve tutuklu faillerin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 5 Haziran’a erteledi.