İmamoğlu: 16 milyon insana eşit davranacağım-YENİLENDİ

İmamoğlu: Milyonlarca oy almak, liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli. Ancak boynumu bunun karşısında bükebilirim. Gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, YSK’nin yayın yasağını kaldırmasından sonra ilk açıklamayı yaptı.

CHP İstanbul İl Binası’ndaki Seçim Koordinasyonu Merkezi’nde kameraların karşısına geçen İmamoğlu şöyle konuştu: “Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticesi hayırlara vesile olsun. Bugün yüzbinlerce diye ifade edebilecek sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına sandıklarda okullarda, ilçe ve il seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. O güzel emeklerini yanımda hissediyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleştirmeye dönük olsa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum. Asla sandıklarınızın tutanaklarınızın ilçe seçim kurullarındaki birleştirme tutanakları neticeye varıncaya kadar asla sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. Dolayısıyla bu tarihi sorumluluk halen devam ediyor.

Çok değerli vatandaşlarımız biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlardanız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla durduramazsınız. Gerçeklerin de üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün aynı zamanda sandıklardan hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart’tan bu yana yaşanan bütün haksızlıkların hesabını o tanımladığım bir avuç insana kesmiştir. İstanbul’da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor.

‘16 MİLYON İSTANBULLU ADALETE OLAN İNANCIMIZI TAZELEMİŞTİR’

Şatafat kibir ve ötekileştirme bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu adalete olan inancımızı tazelemiştir. Halkımıza ve İstanbullu hemşehrilerimize minnet duyuyorum. Türkiye’yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetmeye çalışan bazı ülkelere de hatırlattınız. Teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim. Başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, sevgili anne babama ve kızkardeşime, bütün aileme, CHP’nin genel başkan, başkan yardımcıları ve milletvekillerine, belediye başkanlarımıza, ilçe ve il başkanlarımıza, kadın ve gençlik başkanlarımıza, CHP ve İyi Parti il teşkilatlarına, yanımızda duran tüm partililere, HDP seçmenlerine, MHP, AK Parti, Saadet Partili, Vatan Partisi tüm siyasi partililere, ister Türk ister Kürt, ister Çerkez, ister Ermeni, Rum, Musevi, Süryani yani kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, annelerimize, ninelerimize, çocuklara, kadınlara, beyefendilere, kampanya direktörümüze, yol arkadaşlarına, çalışma arkadaşlarına, ilk günden beri yanımda olan sevgili basın danışmanıma, her zaman yanımda olan polis ve koruma arkadaşlarıma, görev yapan yüzbinlerce demokrasi aşığı partililerimize, sivil toplum kuruluşlarına, şiir yazan, şarkı besteleyen, arayan soran milyonlarca vatandaşımıza, o güzel insanlara ve tabi ki tüm 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum.

SEÇİMİ BİR KİŞİ DEĞİL, BÜTÜN TÜRKİYE KAZANDI

Seçimi bir kişi, bir parti, bir grup bir isim değil bütün İstanbul, bütün Türkiye kazandı. Kısa sürece herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak için canla başla çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Vatandaş bana İstanbul’un işsizlikle sefer görev emrini vermiştir. Bu benim hayatımdaki en onurlu görevdir. Bu görevi çocuklarıma eşime aileme bütün İstanbullulara layıkıyla yapacağım. Başka bir önceliğim olmayacaktır.

İstanbul için oluşturduğumuz ittifak pek çok ön yargıyı da yok etmiştir. Birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortamında bulunduk. Kim önyargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin. Artık kardeşlik ve sevgi dönemi başlamıştır. Her kesimden her insanımızdan en üst seviyede yararlanacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun liyakat ve hizmet aşkı olan herkes benimle çalışabilir. Referans kağıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir. Partiler kutsal yapılar değildir. Partiler bir amaç değildir, hizmette araçtır. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı, belediye başkanı ya da Cumhurbaşkanı’nı kutsallaştırmak asla doğru değil. Liderlerin yeri üstünde olmak değil milletin içinde olmaktır. En büyük millettir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Milyonlarca oy almak, liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli. Ancak boynumu bunun karşısında bükebilirim. Gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var. 23 Haziran seçiminde tüm rakiplerime, İstanbul’da bulunan tüm adaylara teşekkür ediyorum. Partime bana, aileme yapılan sistematik saldırıları unutmak istiyorum. Yeni bir dönemi açmak ve başlatmak istiyorum. Bu vesileyle özellikle devletin başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Depreme hazırlık gibi, metro gibi, mülteci sorunu gibi ortak çalışmanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşlarımızın ihtiyacıdır. Seçim döneminde anlattığım ve onay aldığım projelerle sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim.

İstanbul’un acil çözüm bekleyen tüm konuları ele almak isterim. Mazbatayı alıp göreve başladıktan sonra sizi en kısa sürede ziyaret etme arzu ve talebimi buradan duyuruyorum. Vatandaş siyasetçi kavgalarından bıkmıştır yılmıştır. Hizmet üretim ve çözüm beklemektedir.

Yarıda kalan vaatlerimizi ilk meclis toplantısında gündeme getirip hayata geçirmek istiyorum. Engelleme ile ilgili bir takım siyasi çalışmalar yapıldığını görürsek her şeyi şeffaf bir şekilde vatandaşımızla paylaşacağız. Bir kez daha vaat ediyorum ki her ne yapıyorsak ve yapılıyorsa olduğu gibi milletin takdirine sunulacaktır. Hiçbir aşaması gizli olmayacaktır.

Gece gündüz demeden çok yoğun tempolu bir çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Gücümü enerjimi vatandaşın samimi duygusundan ve güveninden alacağım. En çok da bu şehrin çocuklarının enerjisi yüksek gençlerin duygularından alacağım. Aday olarak ilk ortaya çıktığımda tanıdıkça seveceksiniz demiştim. Çok şükür dediğim gibi çıktı.

Her şey çok güzel olacak demiştim. Göreceksiniz her şey çok güzel olacak. Tabi ki bu güzel akşamda mutlu olacağız. Umutlu olacağız sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak anlamına asla gelmez. Bu bir zafer değildir. Yeni bir başlangıçtır. Yarın bir birimizin yüzüne bakacağımızı, ben bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana eşit davranacağımı buradan söylemek istiyorum. Elbette birazdan son sonuçlarını aldığımda ben ikametimin olduğu Beylükdüzü’ne doğru yola çıkacağım. Bu düşüncelerimi mutluluğumu vatandaşlarıma paylaşacağım.

İstanbul’a yeni bir başlangıç hayırlı olsun. Her şey çok güzel olacak. Yürekten teşekkür ediyorum hepinize."