İmralı kapısı açılsın!

Türk askeri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çekmek için Amara'ya girmeye çalışan halkı engelledi. Öcalan Ailesi, "Mücadeleyi büyütmeliyiz" dedi.

İmralı Cezaevi'nde 23 yıldır devam eden tecride karşı Demokratik Toplum Kongresi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğduğu Halfeti'nin Amara köyüne yürüyüş düzenlenmek istendi. Birçok kentten gelen halk, ilçe ve köy girişlerinde kurulan kontrol noktalarında engellendi. Türk askeri, aralarında HDP'li milletvekillerinin de olduğu halkın Amara'ya girişine engel oldu.

Amara ilçesine giren Suruç ve Bingöl'den girebilen halkı, aile evinde Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, yeğenleri ve Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile Ali Öcalan karşıladı.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, aile ziyaretinin kanunsuz bir şekilde engellendiğini söyledi. Abdullah Öcalan'ın misafirlerini her gün  kabul ettiklerini belirten Ömer Öcalan, bu evin Kürt halkının evi olduğunu söyledi. 

Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesinin muhatabı olduğunu belirten Ömer Öcalan, Amara'nın 4 Nisan'da olduğu gibi ablukaya alındığını söyledi, "Bu en demokratik haktır. Ama zulüm yapılıyor. Bu devlet her şeye sorun çıkarıyor, halka hakaret ediyor" dedi. Kapılarının herkese açık olduğunu belirten Ömer Öcalan, "Ne zaman isterseniz bu kapı size açıktır. Bu halkın evidir" dedi. 

'İMRALI'DAN HABER ALAMIYORUZ'

Mehmet Öcalan ise Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecridin tüm dünya tarafından bilindiğine dikkat çekerek, "Defalarca İmralı'ya görüşmeye gittim ama iki senedir 4 insan İmralı Adası'nda; bunlardan haberimiz yok. Bu öyle bir şey ki ne Türkiye yasalarında ne dünya yasalarında bu kabul edilemez" dedi. 

'MÜCADELEMİZİ BİR ADIM DAHA ÖNE ÇIKARMALIYIZ'

Yapay olarak uygulanan tecridin görüş yasağı ile sürdüğünü belirten Mehmet Öcalan, bölgede yapılan engellemeyi kabul etmediklerini söyledi. Hem tecridi uygulayıp hem evini halka yasaklamanın hukuksuz olduğunu belirten Mehmet Öcalan, aydın ve siyasetçilere şu çağrıda bulundu: "Aydın, demokrat ve siyaset yapanlar, demokratik mücadele yürütsünler. 4 insan İmralı Adası'nda tutuluyor. Bu kapıyı 4 insanın ailesini hemen açın. Kürtler artık demokratik mücadelesini bir adım daha öne çıkarmalıdır. Ancak tüm sorunlar bu şekilde çözülür. Bundan başka çaremiz yok" dedi. 

Aile, açıklamadan sonra, gelen misafirlerini kabul edip açıklama yapmak üzere Halfeti ilçesine hareket etti.