İnfaz düzenlenmesi görüşmelerine yarın devam edilecek

Meclis’te bugün başlayan infaz düzenlenmesi görüşmelerine yarın devam edilecek.

Oturumda söz alan HDP’li Beştaş, “Birilerinin, yandaşların, sizi destekleyenlerin dışarı çıkarılması için bu teklifi önümüze getirdiniz, bir de böyle bir dönemde getirdiniz” dedi.

Meclis’te bugün başlayan infaz düzenlenmesi görüşmelerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, düzenlemenin af niteliği taşıdığını belirtti.

“Bir kısım hükümlülerin sürelerinin aynen Türk Ceza Kanunu 65'te düzenlendiği üzere cezalarının çektirilmesi hem infaz süresi düşürülüyor hem denetimli serbestlik süresi azaltılıyor ve bunu biz değil siz söylediniz, 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor. Birilerinin, yandaşların, sizi destekleyenlerin dışarı çıkarılması için bu teklifi önümüze getirdiniz, bir de böyle bir dönemde getirdiniz. Anayasa önünde herkes eşittir” diyen Beştaş şöyle devam etti: “Bu konuda din, dil, ırk, siyasi düşünce, hiçbir farklılık gözetilmez. Şimdi ‘infaz adaleti’ dediğimiz mesele tam da burada ortaya çıkıyor. Suç ve ceza arasındaki ilişki ile infazın çektirilmesine ilişkin yöntemleri birbirine karıştırmamamız gerekiyor. Burada cezanın çektirilmesine ilişkin 3 ayrı rejim öngörüyorsunuz: 1/2'yle af getiriyorsunuz; 3/2'yle uyuşturucu, cinsel dokunulmazlığa karşı suçların infaz süresini azaltıyorsunuz. Siyasi mahpusları ise dörtte 3'te bırakarak, ayrıca cezaevinde kalış koşullarını ayrı bir cezaya hükmettirerek aslında özel bir rejim düzenliyorsunuz.”