İnfaz edilen Görgün’ün ailesi İHD’ye başvurdu

Mêrdîn'de infaz edilen ve Türk yetkililer tarafından “PKK’li” diye servis edilen 8 çocuk babası Lokman Görgün’ün ailesi İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu.

8 Nisan günü Mêrdîn'de Omeriya (Ömeryan) bölgesinde bulunan Cinata kırsal mahallesinde HPG gerillası Musa Kahraman (Xebatkar Bagok) ile dayısı Lokman Görgün, köy yolu üzerinde infaz edilmişti.

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her ikisinin de PKK’li olduğunu ileri sürmüştü ve infazı gerekçelendirmişti. Ancak çok geçmeden Lokman Görgün’ün 52 yaşında, 8 çocuk babası olduğu ve köyde hayvancılık ile geçimini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı.

Köylüler ve aileler, iddia edildiğinin aksine bölgede herhangi bir çatışma çıkmadığını belirtirken, Görgün ve Kahraman’ın bir araya gelmesiyle birlikte taranarak infaz edildiklerinden şüphe ediliyordu.

13 Nisan günü bir açıklamada buluna HPG Basın İrtibat Merkezi de “8 Nisan’da Mêrdîn’in Omeriya bölgesine bağlı Cinata köyü kırsalında görevi başında olan Xebatkar Bagok yoldaşımız ve akrabası olan değerli yurtsever Lokman Görgün Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olmuştur. Türk ordusu sivil, silahsız ve masum bir Kürt yurtseveri olan Lokman Görgün’ü yargısız bir şekilde infaz etmiş ve savaş suçu işlemiştir” dedi.

Görgün'ün ailesi, infaz şüphesiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Aile yaptığı başvuruda, Görgün'ün motosikletli bir şekilde ilerlerken kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığını kaydetti.

Başvuruda, "Şu ana kadar ne babamızın kırmızı motoru bize gösterildi, ne de bir delil" diye belirtildi.

Aile, "Herhangi bir örgüte mensup değildi. Kendi halinde yaşayan 8 çocuk babası bir çiftçi, hayvancılıkla uğraşan biriydi. Jandarma tarafından yargısız bir şekilde açılan ateş sonucu öldürüldüğünü düşünüyoruz" diye ekledi.  

İHD’nin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli suç duyurusunda bulunması bekleniyor.