İntikam birimlerinden 7 kentte onlarca eylem

İntikam birimleri, Türkiye ve Kürdistan'da yedi kentte onlarca eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada farklı intikam birimlerinin, Amed, Batman, Bitlis, Van, İstanbul, Adana ve Mersin'deki eylemlerine yer verildi.

"Tecride, Faşizme, İşgallere son , Özgürlüğü Sağlama Zamanı" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Faşist devlet yenilgiye uğratılmadan, Kürdistan’ın hiç bir parçası bırakalım özgür kalmayı, yaşayamaz hale gelecektir. TC faşist devleti, adeta Ortadoğu’nun yeni Dehak’ı gibidir. Kürtler nasıl ki bölge halklarıyla birlik kurup köleci Asur devletini yenilgiye uğrattıysa, bugün de Ortadoğu’nun demokratik, ahlaki ve politik güçlerini birleştirerek Türk devletinin misyon edindiği Dehak zulmünü yenilgiye uğratacaktır."

AMED

Amed Şehit Elişêr Konya/Şehit Zin Amara İntikam Birimi'nin eylemleri:

"10 Eylül'de Amed'in Sur ilçesine bağlı Güney İki Mahallesi'nde DEDAŞ'a ait trafo, sabotaj yapılarak patlatıldı.

11 Eylül'de Amed'in Farqin (Silvan) ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde zırhlı araca el yapımı patlayıcı ve kısa namlulu silahlarla eylem yapıldı.

12 Eylül'de Amed'in Farqin ilçesi Çardak (Şifkeq) mahallesinde devriye değişikliğine giden askeri araca el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle eylem yapıldı. "

BATMAN

Batman Şehit Sema Koçer/Şehit Destan Hazo İntikam Birimi'nin eylemleri:

"10 Eylül'de Batman sağlık mahallesi Dindar Turizm'e ait bir minibüs yakılarak imha edildi. İşbirlikçi bu firma Kürdistan'da asker ve polis taşıma işi yapıp, araçlarına bayrak asıp korna çalmaya devam ettikleri müddetçe, cezalandırılacakları konusunda uyarıldı.

11 Eylül'de Batman merkez hastane yolu üzerinde 72 en 385 plakalı, düşmanın dinleme amaçlı kullandığı beyaz Doblo tarz araç, içindeki yüz bin liralık malzemelerle birlikte yakılarak imha edildi."

BİTLİS

Bitlis Şehit Sinan Garzan İntikam Birimleri'nin eylemleri:

"9 Eylül'de Bitlis Tatvan sanayi sitesinde işbirlikçi faşist ait işyeri sabotajla yakıldı.

11 Eylül'de Bitlis Tatvan Karşıyaka mahallesinde faşist çete üyesi bir korucuya yönelik el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi."

VAN

Van Şehit Kurtay Feraşin / Şehit Nuda İntikam Birimi'nin eylemleri:

12 Eylül'de Van'ın Bostaniçi mahallesinde uyuşturucu içici ve satıcılar cezalandırıldı.

10, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Van İpekyolu'ndaki Demokrasi Caddesi Şafak Mahallesi'nde denetim yapmaya çalışan düşman polislerine öz savunma birimlerimiz müdahale etmiş, üç gün boyunca her akşam düşman polisi ile öz savunma birimlerimiz saatlerce çatışıp düşmanı mahalleye sokmamıştır.

13 Eylül'de Van İpekyolu Bostaniçi'nde okul caddesi üzerinde bulunan GSM şirketlerine ait baz istasyonu yakılarak imha edilmiştir.

İSTANBUL

İstanbul Şehit Helmet / Şehit Arin Mirkan İntikam Birimi'nin eylemleri:

"İstanbul'da 9, 10, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde farklı semtlerde 17 araç yakılarak imha edildi.

11 Eylül'de İstanbul Sultanbeyli'de E5 tarafında üç katlı tekstil atölyesi, içindeki malzeme ve kendisine ait kapalı kasa kamyonetle birlikte yakılarak imha edildi."

ADANA

"11 Eylül Adana Güzelbahçe'de faşist AKP-MHP işbirlikçisi uyuşturucu satıcıları cezalandırıldı, kumar oynatan kahve yakılarak imha edildi.

Adana merkez mahallesinde fuhuş yapılan bina birimlerimiz tarafından teşhir edildi, el yapımı patlayıcılarla uyarıldı."

MERSİN

Mersin Şehit Esmer Kinar İntikam Birimi:

"12 Eylül Mersin Akdeniz elektrik kurumuna ait Mitsubishi marka Ranger araç yakılarak imha edildi. Araçtakiler de kurumlarının kirli ellerini halkımızın üzerinden çekmesi gerektiği konusunda uyarıldı."