İntikam Timleri: Helikopteri birimlerimiz düşürdü-YENİLENDİ

Şehit Çiyager ve Şehit Zeryan İntikam Timleri, 11 Şubat tarihinde İstanbul/Çekmeköy’de düşen helikopterin birimleri tarafından düşürüldüğünü belirterek eylemi üstlendi. İntikam Timleri eylemin Öcalan üzerindeki tecride karşı yapıldığını vurguladı.

Kendilerini "Şehit Çiyager ve Şehit Zeryan İntikam Timleri" olarak adlandıran bir grup, 11 Şubat günü İstanbul/Çekmeköy Kirazlı mahallesinde yere çakılan helikopterin birimlerince düşürüldüğünü açıkladı.

Eylemin ayrıntılarına ilişkin şunlar belirtildi: “Drone  uçurulup helikopterin pervanesine çarptırılmasıyla düşürülmüştür. Bu eylemde iki yüzbaşı ve iki astsubay öldürülmüştür. Bu eylem açlık grevlerine destek amaçlı ve Önder Apo üzerindeki tecrite karşı yapılmıştır.”

Türk devlet yetkilileri helikopterin kaza sonucu düştüğünü ileri sürerek, Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın öldüğünü açıklamıştı. 

ŞUBAT AYI EYLEMLERİ

Açıklamada ayrıca Şehit Xemgin Roj ve Şehit Faraşin Sidar İntikam Timleri tarafından Şubat ayında gerçekleştirilen eylemlere ilişkinde şu bilgiler verildi:

“Amed’ de farklı tarihlerde 11 AKP’li esnafa ait dükkanlar ve işyerleri yakılmıştır. Bu dükkanlar da hasar oluşmuştur

3 mahallede BİM marketleri  ateşe verilmiş ve bu marketlerde hasar oluşmuştur.

Amed’de AKP ajanı ve işbirlikçisi PTT çalışanı infaz edildi.”