İran’da eyaletlere girişler yasaklandı

İran’da koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son 24 saat içinde 21 kişi daha öldü. 17 eyalete giriş-çıkışlar yasaklandı.

İran’da koronavirüsten dolayı ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. İran sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde salgından biri parlamenter olmak üzere 21 kişinin öldüğü, 1076 kişide daha virüsün tespit edildiği belirtildi.
İran’da ölenlerin sayısı 145’e, salgının bulaştığı kişi sayısı ise 5832 kişiye ulaştı.

EYALETLERE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK

İran yönetimi salgına karşı tedbir almak amacıyla İran ve Rojhilatê Kurdistan’ın 17 eyaletine giriş çıkışları yasakladı.
İran’ın yarı resmi Fars haber ajansında konuya ilişkin geçen bir habere göre, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında şu ana kadar Yezd, Gilan, Fars, Kazvin, Zincan, Erdebil, Kirman, İsfahan, Gülistan, Semnan, Loristan, Mazenderan, Kirmaşan, Rezevi Horasan, Kohgiluye-Buyer Ahmed ve Sistan-Beluçistan eyaletlerine seyahatler ikinci bir emre kadar yasaklandı.
Buşehr eyaletine bağlı Bender Genaveh, Doğu Azerbaycan eyaletindeki Ares Serbest Bölgesi ve Batı Azerbaycan eyaletinde bulunan Maku Serbest Bölgesi'ne de girişlerin yasaklandığı belirtildi.
Virüs, Çin'den sonra en çok kaybın yaşandığı İran'da ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildi.
Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatlerini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturuldu. Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler salgın nedeniyle 20 Mart'a kadar iptal edildi.