İşçiler Sabancı Center önünde nöbet başlatıyor

Direnişteki enerji işçilerinin üye oldukları Enerji-Sen’in Genel Başkanı Süleyman Keskin, Sabancı Center önünde nöbet başlatacaklarını duyurdu.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen sendikasına üye oldukları için hukuksuz bir biçimde Kod 04’ten işten atılan Enerji işçilerinin mücadelesi sürüyor. İstanbul Levent 4’te bulunan Sabancı Center önünde bir araya gelen işçiler ve sendika yöneticileri, eylem düzenlendi. Polis ablukası altında gerçekleşen eyleme, İnşaat-İş, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Feminist Kolektifleri destek verdi.

'YALNIZ DEĞİLİZ, MÜCADELE EDECEĞİZ'

Eylemde teker teker söz alan işçiler, yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti. 17 senedir EnerjiSa firmasında çalıştığını belirten işçilerden Bekir Beyatlı, “Bütün doğal afetlerde, dış görevlerde biz vardık. Biz ekmeğimizi yazın sıcakta, kışın karın altında direklerde kazanan enerji işçileriyiz. Ama bir gün Kod 04 ile işten atıldık. 04 Kodu’nun cevabını bulmak için 1 aydır hakkımızı aramaktayız. Bayramda söz verdiğimiz gibi hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Patronumuz olan Güler Sabancı’ya gönderdiğimiz mektuplarda bizi neden işten attığını sorduk. Ama cevap alamadık. Benim çocuğumun bana sormuş olduğu, 'Baba neden işten atıldın' sorusunun cevabını alana kadar da burada olacağım” dedi. Bu süreçte hiçbir işçinin yalnız olmadığını öğrendiklerini vurgulayan Beyatlı, işlerine iade edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

 '2 AYDIR EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ'

İşçilerden Erdal Şenel, iki aydır işsiz olduklarına ve eve ekmek götüremediklerine işaret etti. Bu şekilde Ramazan Bayramını ve 1 Mayıs'ı geçirdiklerini belirten Şenel, “Biz buruk bir bayram yaşadık çünkü evimize ekmek götüremiyoruz. İşi kaybettikten sonra işin değerini daha iyi anlıyorsun çünkü bizler babayız ve bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Buruk bir Ramazan geçirmenin ne olduğunu ilk defa anladım. Bizim elimizde megafon değil tornavida ve pensemizle hizmetimize devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 
Osman Çokaman da sendikalı oldukları için savunmaları dahi alınmadan Kod 04’ten atıldıklarına dikkat çekti. Bilinçli, planlı ve hukuksuz bir biçimde işlerinin ellerinden alındığını vurgulayan Çokman, “Biz bu haksız ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Hakkımızın bize iade edilmesini talep ediyoruz. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

 
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise Sabancı yönetimin kendilerine Cuma gününe randevu verdiğini açıklayarak, o güne kadar her gün saat 13.00-15.00 arası Sabancı Center önünde nöbet başlatacaklarını duyurdu. 

 

YanıtlaYönlendir