İşçiler yandaş Turkuaz Medya Grubu’nu protesto etti

Çalıştıkları belediyelerden hukuksuz bir biçimde KHK’lerle ihraç edilen belediye işçileri ve emekçileri, yaşadıkları mağduriyeti yazmayan yandaş Turkuaz Medya Grubunu protesto etti.

Kanun Hükümdeki Kararnamelerle (KHK) hukuksuz bir biçimde ihraç edilen belediye işçileri ve memurları, yaşadıkları mağduriyet karşısında “üç maymunu” oynayan ve yalan haber yapan yandaş Turkuaz Medya Grubunu protesto etti.

Beşiktaş Barbaros bulvarı Sabah-ATV binası önünde gerçekleştirilen eylemde, üzerinde üç maymun resmi bulunan, “ Bizde haksız yere işten atıldık bizi neden görmüyorsunuz. İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankart açıldı.

‘GERÇEK NEYSE ONU HABER YAPIN !’

Sık sık, “ Direne direne kazanacağız”, “ KHK’lar gidecek biz kalacağız” sloganları atan işçi ve emeciler adına ilk konuşma hasta bakıcı olarak çalıştığı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden KHK zulmüyle ihraç edilen Cemal Bilgin tarafından yapıldı.

Üzerine, “İşe iade mahkeme kararım uygulansın işimi geri istiyorum” yazılı önlük giyen Bilgin, yaşadığı mağduriyeti anlattı. Hastanede meydana gelen zehirlenme vakası sonrası işçilere verilen sahte raporları belgelerle ortaya çıkardığı için haksız yere işten çıkartıldığını belirten Bilgin, ancak bu gerçeği görmezden gelen Sabah gazetesi muhabiri Dilek Yaman’ın aleyhinde yalan haber yaptığına dikkat çekti.

Sorgulamadan, araştırmadan haber yapılmasına sitem eden Bilgin, şöyle konuştu: “Ben Dilek hanıma telefon açtım ve neden yalan haber yaptığını sordum. Bana hakkımda iddianame yazıldığını söyledi. Neden benden görüş almadan haber yaptıklarını sorduğumda ise, ‘ Mahkemeyi kazan ondan sonra bakarız’ dedi. Hakkımda onlarca soruşturma ve dava açıldı neden görmediniz. Mahkemeyi kazanmama rağmen neden yalan haberinizi düzeltmediniz? İşçiyi, işçiye kırdırıyorsunuz, anlamadan, dilemeden, görüş almadan, araştırmadan, sorgulamadan yanlı haber yapıyorsunuz . İşçiyi kendi malzemeniz yapayın, meze yapmayın; doğru neyse, gerçek neyse onların haberini yapın. Patronlar ne haber yapılmasını istiyorsa o haberi yapıyorsunuz. İşçiyi kendi siyaset malzemenize meze yapıyorsunuz. Haksız, hukuksuz bir biçimde işçiler mağdur oluyor. İBB önündekiler de mağdur oldular. Türkiye’yi altını üstüne getirdiniz ama unutmayın ki siyaset değiştiğinde algılar da değişiyor, mevki makam da değişiyor. Bir gün sizde bizim durumumuza düşebilirsiniz. İşçiler neden işten atılıyor? Bunu sorgulamadan basın ahlaklı basın olamaz; gerçek basın olamaz, işte gerçek basın burada bizi çekiyor.”

‘TEK ÇÖZÜM TÜM İŞÇİLERİN KADROLU VE GÜVENCELİ ÇALIŞMASI !’

Kamuda, belediyelerde, özelde tüm işçilerin ayrımsız kadrolu ve güvenceli çalışması gerektiğinin altını çizen Bilgin, belediyelerde değişen siyasete göre işçilerin mağdur edilmesinin kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Taşeron da çalışan işçilerin işçi güvenliği olmadığını hatırlatan Bilgin, bu sömürü düzeninin değişmesi gerektiğini kaydetti. “ Hangi parti gelirse gelsin Allah belasını versin” diyen Bilgin, kamu kurumlarından yüzbinlerce insanın hukuksuz bir biçimde ihraç edildiğini ama bu mağduriyeti özgür basın dışında kimsenin sorgulamadığını belirtti.

Hiçbir siyasi partinin tarafı olmadıklarını, sadece haklarını istediklerini vurgulayan Bilgin, haksızlık kimden gelirse gelsin mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

‘İKİYÜZLÜ MEDYA BİZİ GÖRMÜYOR !’

Zeytinburnu Belediyesi’nden haksız yere atılan taşeron işçisi Kenan Güngördü, işine geri iade talebiyle 525 gündür direndiğini ve Ankara ‘ya kadar yürüdüğünü ancak özgür basın dışında kimsenin haberini yapmadığını vurguladı.

“3 yıldır haksız yere işten çıkarıldığımız için bağırıyoruz ama ikiyüzlü basın bizi görmüyor” diyen Güngördü, iktidar ne dediyse, yandaş ve yalaka basın onu gördü” diye ekledi.

‘BAKALIM BU HABERİMİZİ YAPACAK MISINIZ?’

İBB işçilerinin attığı sloganları aynısını attıklarına işaret eden Güngördü, “Bakalım aynı sloganları attığımız işçiler gibi bizimde sizin binanızın önünde yaptığımız eylemi haber yapacak mısınız?” diye sordu.

‘ÖZGÜRCE HABER YAPMADIKÇA MEZE OLMAKTAN KURTULAMAZSINIZ !’

İşçi Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Karabudak ise, yıllardır, aylardır işçilerin patronlar tarafından kapı önüne koyulduğunu, ancak ana akım medyada tek bir satır haber yapılmadığına dikkat çekti.

Türkiye’de basının şirketleşmiş duruma geldiğini belirten Karabudak, “ Tarafız haber beklemek hayal oluyor. Gazeteciler özgürce haber yapamıyorlar. Oy almak için işçileri meze yapan siyasetçiler medyayı da kendi amaçları için kullanıyor. Bundan tek çıkış yolu sendikalı olmaktan ve halkın haber alma hakkını savunmaktan geçiyor. Özgürce haber yapmadıkça meze olmaktan kurtulamazsınız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Sabah-ATV binası önünde açıklama yapan işçi ve emekçilere polis engel olmaya çalıştı. Bu keyfi engelli kabul etmeyen işçiler açıklamalarına devam etti.