İşçilerin direnişi sürüyor: Kölelik düzenine karşı isyandayız!

Uğur Tekstil Fabrikası’ndan çıkarılan 300 işçi, direnişi sürdürüyor. İşçiler, "Kölelik düzenine isyan ediyoruz” dedi.

Urfa 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil Fabrikası’nda, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın 9 Eylül’de sendikal yetkiyi almasının ardından, fabrika yönetimi Kod-18 (İşin bitmesi) gerekçesiyle 300 kişiyi işten çıkardı. İşçilerin buna karşı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika önünde başlattığı eylem, ikinci gününde kent merkezine taşındı. Urfa Rabia Meydanı’nda “Sendikal örgütlenme suç değil” diyerek açıklama yapan işçilere, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
İşçilerden Zehra Çeçan, “Bizi haksızlığa boyun eğmediğimiz, dik durduğumuz için bizi bugün kapı önüne attılar. Sendikalı olarak çalışmak istiyorum” derken, Murat Çalışkan da işçilere birlikte mücadele çağrısı yaptı.

'HALK YALNIZ BIRAKMASIN'

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Urfa’da bir tarafında kölelik düzeni dayatması, diğer tarafında köleliği kabul etmeyen kadın ve erkek işçilerinin olduğu sınıf kavgası yaşandığını ifade ederek, halka işçilerin yalnız bırakmama çağrısı yaptı.
Türkmen, "Bu düzen değişecek ve işçilere, halka karşı zulüm eden herkes hesap verecek” diyerek, işçilerle direnişi sürdüreceklerini vurguladı.