İşgal saldırısını öven Türk futbolcusunu evine gönderdiler

Almanya’nın ikinci ligi takımlarından St. Pauli, Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını öven Türk futbolcusu Cenk Şahin ile ilişkisini kestiğini açıkladı.

Hamburg’un futbol takımlarından olan St. Pauli’nin ekibinde oynayan Cenk Şahin geçtiğimiz hafta Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını başlattığında sosyal medya hesabında “Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle" sözlerini paylaşmıştı.

Şahin’in Türk devletinin işgalci ve savaş yanlısı siyasetini övmesi Alman futbolseverler ve St. Pauliler arasında tepkiye yol açmıştı. St. Pauli ise “Bu tür paylaşımlar kulübün değerleriyle uyuşmuyor. Enver Cenk Şahin ile bu konuyu konuşuyoruz” diyerek tepkileri yatıştırmaya çalışmıştı.

Ancak tepkilerin sürmesi üzerine St. Pauli takımı resmi internet sitesinde yayınladığı bir açıklamayla Şahin’in kadro dışı bırakıldığını bildirdi. Kulüplerinin savaşı destekleyen bir tutumu reddettiklerini bildiren St. Pauli “Şahin'in tutumu kulübün değer yargıları ile bağdaşmadı” açıklamasını yaptı.

Açıklamada ayrıca 2017’den beri St. Pauli’nin ekibinde yer alan Şahin’in yeni kulüp aramasına izin verildiği belirtildi.