İşgalci ordudan Lice-Hani-Genç üçgeninde operasyon

Türk ordusu, Lice, Hani ve Genç üçgeninde operasyon başlattı. Bölgede 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilirken, ev baskınları da yapılıyor.

Amed'in Lice ilçesine bağlı Ecemiş, Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Ceper ile Hani ilçesine bağlı Kaladibi, Akçayurt, Topçular, Yukarıturalı mahalleleri ve bağlı mezralarda sabah 06.00’dan itibaren 'sokağa çıkma yasağı' ilan edildi.

ÇOK SAYIDA BİRLİKTEN OPERASYON

Bingöl’ün Genç ile Amed'in Lice ve Hani ilçelerinin üçgeninde kalan 11 mahallede dün Türk ordusunun askeri operasyon başlattığı belirtildi. Çok sayıda özel birliğin katıldığı operasyona, helikopterlerin de destek verdiği kaydedildi. Operasyon bölgesinde, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracının (İHA) yoğunluğu olduğu öğrenildi.  

BASKIN VE YASAK

Askeri operasyonun daha çok Birlik (Çemê Elika) ve Şenlik (Xeraba) mahalleleri ve bağlı mezralarda yoğunlaştığı, operasyon bölgesindeki evlere baskınlar yapılarak aramalar yapıldığı kaydedildi. 

Operasyonun yürütüldüğü 11 mahallenin yollarında kurulan askeri noktalarda, halkın mahallelere giriş-çıkışlarına izin verilmiyor.