İşkence gören Koç'un avukatı: Valilik aklamayı hedefliyor!

Van'da işkenceye uğrayan Fırat Koç’un avukatı Erhan Çiftçiler, Van Valiliği'nin işkence yapan polisleri aklamayı hedeflediğini söyledi.

Van'ın Sanat Sokağı’nda bulunan bir kahvehanede çok sayıda polis tarafından kask, cop ve tekmelerle işkenceye uğrayan, psikotik bozukluk raporu bulunan Fırat Koç’un avukatı Erhan Çiftçiler, Van Valiliği’nin açıklamasına tepki gösterdi. Çiftçiler, valiliğin açıklamasının polisleri aklamaya dönük olduğunu söyledi.

'AİLESİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ; İŞKENCE İZLERİ DURUYOR'

Çiftçiler, şunları söyledi: “Müvekkilim olan Firat Koç, Van Sanat Sokağı’nda sosyal medyada yer alan görüntülerden de anlaşıldığı üzere feci şekilde darp edilip, işkenceden geçirilmiştir. Müvekkilin ailesi çocuklarının darp edilmesini ve işkenceden geçirilmesini sosyal medyada yer alan görüntülerden öğrenmiştir. Müvekkil Fırat Koç'un ailesinin talebi üzerine kendisi ile emniyette yapmış olduğumuz görüşmede müvekkilin bedeni üzerinde uğradığı işkence ve kötü muamele izleri halen mevcut olduğu gözlemlenmiştir."

'VALİLİK İŞKENCECİ POLİSLERİ AKLIYOR'

Van Valiliği'nin de kabul ettiği gibi müvekkilinin şizofren olduğunu belirten Çiftçiler, “Mağdur konumumda olan müvekkilin şüpheli konuma getirilmesi elbette hukukla açıklanabilecek ve anlaşılır bir durum değildir. Burada yapılması gereken ilk şeyin; müvekkil hakkında bilgi belge toplayıp bu işkence vakasının örtbas edilmesi değil, işkenceyi yapan kolluk memurlarının idari soruşturma kapsamında derhal açığa alınmaları ve haklarında işkence ile kötü muamele suçlarından Van Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma açılmasıdır" dedi.

Van Valiliğinin bu kadar açık ve net deliller olmasına rağmen halen polis saldırısını savunmasına tepki gösteren Avukat Erhan Çiftçiler, "Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, işkenceyi yapan faillerin aklanması hedeflenmektedir" diye belirtti.