İslam’da Emek, Barış ve Adalet Buluşması: Kürtlerin başına bomba yağdırıyorlar

İslam’da Emek, Barış ve Adalet Buluşması'nda "Kürtlerin başına bomba yağdırıyorlar. Zalimlerden korkmuyoruz" mesajları verildi.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu bünyesinde çalışma yürüten İslam Masası'nın başlattığı İslam’da Emek, Barış ve Adalet kampanyasının 3’üncüsü Muş’ta gerçekleştirildi. Buluşmaya, Komisyon Eş Sözcüsü Diba Keskin, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Prof. Nurettin Turgay, din alimi Erhan Çakmak konuşmacı olarak katıldı. Buluşmaya ayrıca Muş Milletvekili Şevin Coşkun, ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, ilçe yöneticileri, kimi STK temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Diba Keskin, "Kürt alimlerinin hayatını Kürtçe anlatıyoruz. Çocuklarımızı Kürtçe’den ve kültüründen uzak yetiştirirsek kör bir nesil yetiştiririz” dedi.  
Keskin, "Kadınlar üzerindeki baskı Kürt toplumunu geriye çekiyor" vurgusunda bulundu.

'ZALİMLERDEN KORKMUYORUZ'

Din alimi insanı Erhan Çakmak ve Nurettin Turgay da kampanyanın önemine işaret etti. Çakmak, “Kuran ayetlerini yerine getiriyoruz, zalimlerden korkmuyoruz. Zalimler istediği kadar kılıçlarını kafamızın üzerinde sallandırsın, ama biz korkmayacağız. Adalet için insanların mücadele etmesi gerekiyor. Adalet evden başlar ve topluma yayılır. Evlerimizden başlayan adalet topluma yayılır” diye konuştu. Turgay ise ayetlerin anlaşılmadığını belirterek, “Adaletin olmadığı yerde İslam da Kuran da olmaz. Allah herkese hak, hukuk ve adaleti emrediyor. Bütün peygamberler adaleti sağlamak için mücadele etti. Benim inancımı, dinimi, kültürümü kabul etmeyeni Müslüman olarak ben de kabul etmiyorum. Ne Kürt çocuğu ne Türk çocuğu öldürülsün. Kuran’da da ‘İnsanları öldürmeyin’ der, gelin insanların öldürülmemesi için birlikte mücadele edelim” diye konuştu.

 Gergerlioğlu ise dinin zulüm aracına dönüştürülmek istendiğini belirterek, “Biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA TEPKİ

Rojava’ya yönelik saldırılara değinen Gergerlioğlu, “Din iman, Sakarya diyerek Kürtlerin başına bombalar yağdırıyorlar. İstiklal’de bir bomba patladı, Kürtlerin başına bin bomba yağdı. Herkes olayla Kürtlerin ilgisinin olmadığını biliyor. Zaten ifadelerde de diyorlar ama bir film çevriliyor. Biz bu filmi biliyoruz. Daha önce de Gar Katliamını biliyoruz. O zaman aklımızla dalga geçer gibi açıklama yapılıyor ve buna inanmamızı bekliyorlar. Daha önce bu olayın ses kayıtları medyaya yansıdı, dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ‘Suriye’ye 4 adam gönderirim 8 füze sallarım’ demişti. Şimdi olan budur" diye konuştu.