İstanbul’da 16 kişi tutuklandı

İstanbul’da HDK çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 16’sı çıkarıldığı hakimliklerce “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul’da 7 Şubat günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 30 kişinin adliye işlemleri sona erdi. 30 kişiden 19’u tutuklama istemiyle, 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 28 kişinin ifadesi farklı dört sulh ceza hakimliği tarafından alındı. Hakimlikler tarafından Filiz Yılmaz, Metin İlan, Suphi Yıldız, Bedia Aydemir, Gonca Yangöz, Şamil Altan, Abdulselam Yolcu, Taylan Talaş, Hüseyin Gencer, Celalettin Can, Atilla Sayır, Erhan Sarıkaya, Gülsen Biter, Vahit Dalgıç, Taylan Ürün ve Can Memiş hakkında tutuklama kararı verildi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Filiz Yılmaz, Metin İlan, Suphi Yıldız, Bedia Aydemir ve Gonca Yangöz'ün “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği de Şamil Altan, Abdulselam Yolcu, Taylan Talaş ve Hüseyin Gencer’in tutuklanmasına karar verirken, Mehmet Ali Ulusoy’u ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. 4 kişi “örgüt üyesi olmak” gerekçesi ile tutuklandı.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği ise Atilla Sayır, Celalettin Can ve Erhan Sarıkaya’nın tutukluluğuna karar verirken, Çiğdem Kılıç Uçar ve Elif Bulut’u ise serbest bıraktı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği de Gülsen Biter, Vahit Dalgıç, Taylan Ürün ve Can Memiş hakkında tutuklama kararı verdi. 7 kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılanlar ise Hikmet Duman, Döne Gevher, Nurcan Keskin, İsmail Adanmış, Metin Fazıl, Hıdır Doğan, Abdurrezzak Acıbalık, Zakir Aydemir ve Hasan Sayan oldu.

Gazeteci Pınar Tarlak ve Abdullah Ertan ise savcılık işlemleri ardından direkt serbest bırakıldı.