İstanbul'da Leyla Güven'e ceza protesto edildi

HDP İstanbul İl Örgütü, polisin tüm engellemelerine rağmen, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e verilen 5 yıllık hapis cezasını il binası önünde protesto etti.

HDP İstanbul İl Örgütü, rehin tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptığı konuşma nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla verilen 5 yıl hapis cezasını protesto etti. Açıklama öncesi il binasının önünü ablukaya alan polis, kitlenin kapı önünde açıklama yapmasına engel olmaya çalıştı. Bu keyfi engellemeyi halk, "Leyla Güven onurumuzdur”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Berxwedan jiyane” sloganlarıyla protesto etti. Tüm engellemelere rağmen yapılan açıklamada ilk konuşma HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Elif Bulut tarafından yapıldı.

BULUT: İSTEDİĞİNİZ KADAR ÜZERİMİZE GELİN, VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Baskıların kendilerini yıldırmayacağını söyleyerek sözlerine başladı. "Bugün Leyla Güven için yapılacak olan açıklama onları o kadar korkutmuş ki, bu alanı olduğu gibi sarmışlar” diyen Bulut, “Biz ne il binalarımızdan, ne ilçe binalarımızdan, ne alanlardan, ne sokaklardan, ne de kadınlar olarak mücadelemizden geri çekilmiyoruz ve çekilmeyeceğiz. Bunu en son 25 Kasım’da gösterdik. İstediğiniz kadar üzerimize gelin, istediğiniz kadar yüklenin, bu kitle vazgeçmez. Milyonlarca insan oy vermek için hazırlanıyor. Bu sistemi değiştirecek olan HDP’dir ve birleşik gücüdür” dedi.

‘GÜVEN BİRLEŞİK GÜCÜMÜZÜN SİMGESİDİR'

Leyla Güven’in bu birleşik gücün simgesi, onuru ve değeri olduğunu vurgulayan Bulut, “Ona her fırsatta sahip çıktık ve her fırsatta da sahip çıkacağız. Kendisi 22 yıl ceza alacağını bile bile çalışmalarına devam etti. Üstüne 5 yıl daha ceza verildi. Eminim, onu da gülerek karşılamıştır. Bizim sesimizi asla kısamazsınız. Ve bu devran dönüyor. Güvendiğiniz o dağlar bu ülkeyi teker teker terk edip, kaçmaya hazırlanırken, sizler hesap vermek zorunda kalacaksınız. Bizim hafızamız güçlüdür. Yapılan hiçbir şeyi unutmayız. Adaleti bulana kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Bizim sorumluluğumuz bizden önce ölenlere, zindanlarda şu anda ömür tüketenlere ve gelecekteki gençliğe. Bizim sorumluluğumuz büyük; ne Leyla Güven, ne Ayşe Gökkan geri adım atar ne de kadınlar” diye konuştu.

ÖZEN: BU KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR

HDP Milletvekili Zeynel Özen ise bugün burada tam da bir düşmanlık hukuku uygulandığını vurgulayarak, “Bu Kürt düşmanlığıdır, bu kadın düşmanlığıdır, emek düşmanlığıdır” dedi. "Ne yaparsanız yapın, HDP halktır, halk burada” diyen Özen, HDP’nin asla geri adım atmayacağının altını çizdi. İl önünü ablukaya alan polislere seslenen Özen, “Bu ceberut iktidarın talimatıyla bunu yapıyorsunuz, biliyoruz. O yüzden bir gün demokratik mahkemelerde bunun hesabını soracağız. Nasıl bir zamanlar sizin gibi insanları kullandılarsa, sizi de kullanıyorlar. Bunların bir kısmı şimdi hapishanelerde, bir kısmı da yurt dışına kaçtı. Sizin de başınıza bunlar gelecek. Bilin ki, bir gün devran dönecek, bunun hesabını vereceksiniz” dedi.

Leyla Güven’in yaptıkları her şeyin arkasında olduklarını vurgulayan Özen, “Onurlu bir mücadele verdi. Bedel neyse onu da ödüyor. Ve bugün bizim eşbaşkanlarımız, belediye eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz düşman hukukundan dolayı içeride rehin tutuluyor. Başta Leyla Güven olmak üzere, tüm kadın yoldaşlarımızın hepsine, tüm cezaevindeki tutsaklara, rehin olan arkadaşlarımıza selamlarımızı yolluyoruz. Biz sizin arkanızdayız, hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, bu böyle biline” dedi.
Eylem, “Berxwedan jiyane” sloganlarıyla son buldu.