İstanbul’da yağmur hayatı felç etti

İstanbul'da aniden başlayan yağmur hayatı felç etti.

Yağmurla birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağarken, Karaköy-Kadıköy seferi yapan bir vapur karaya vurdu. Kadıköy'e doğru sefer yapan vapurun denizin ortasından fırtına nedeni ile sürüklenerek, Haydarpaşa yakınlarına götürüldüğü öğrenildi. Vapurda bulunan yolcular ise bir süre mahsur kaldıktan sonra gemiden tahliye edildi.

Bahçelievler Soğanlı Mahallesinde Mustafa Kemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı binanın çatısı rüzgar nedeni ile uçtu. Çatı park halinde duran bir aracın üzerine düşerken, olaydan yaralanan olmadı.

Öte yandan Beyazıt'ta da yağmur nedeniyle çok sayıda dükkanı su bastı. Üst katlarda bulunan çok sayıda dükkanın camları ise yağan dolu nedeni ile kırıldı. Yine Çamlıca Örnek Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Cami'si de yağan dolu nedeniyle hasar gördü. Caminin yıkılan minaresi ön kapıdaki çatının üstüne düştü.

Sağanak yağışın ardından Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu, Metro ve Marmaray seferleri iptal edildi. Yağan dolu ve şiddetli sağanak yağmur E-5 Silivri yönünde trafiği durdururken, Marmaray tünel çıkışında araç çıkışlarına 10 dakika boyunca izin verilmedi.

Avrasya seferleri de durdurulurken, yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapandığı belirtildi. Yağan sağanak yağış nedeni ile trafik felç oldu. Kadıköy ilçesinde bulunan Bahariye Caddesi, Beyoğlu Şişhane'de ve şehrin birçok alanında bulunan ağaçlar fırtına nedeni ile devrildi.