İstanbul'daki ev baskınında polis işkencesi

İstanbul’da yapılan ev baskınlarında polis işkencesine maruz kalan Vedat Özdemir, nefes almakta güçlük çektiğini anlattı.

İstanbul’da dün sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, aralarında Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarından Dengbêj Xalide’nin de olduğu birçok kişi gözaltına alındı. Bahçelievler ilçesinde ikamet eden Vedat Özdemir, evine baskın yapan polislerin şiddetine maruz kaldı. Hakkında gözaltı kararı olmayan ve gözaltına alınmayan Özdemir’in arkadaşı Münevver İlgin gözaltına alındı.

'POLİS YERE YATIRARAK TEKMELEDİ'
 
Polisler tarafından darp edilen ve yüzünde hala darp izleri duran Özdemir, yaşananları anlattı. Özdemir, polislerin baskın esnasında “İşimizi yapıyoruz” diyerek kendisi ve arkadaşı İlgin’i yere yatırarak, tekmelediğini aktardı. Yere yatırıldıktan sonra başına ve kaburgalarına ağır darbeler aldığını ifade eden Özdemir, “Başımdan rahatsız olduğumu söylememe rağmen polisler başıma vurmaya devam etti. Baskın sonrasında gidip darp raporu aldım. Münevver’i de darp ettiler ama beni daha çok darp ettiler. Ben suçumun dahi ne olduğunu bilmiyorken, evi dağıtıp işkence ettiler. Darp edildim, evime zarar verdiler” ifadelerini kullandı.
 
Özdemir, maruz kaldığı şiddetten dolayı nefes alamadığını belirtti. Özdemir, “Bu saldırılarla insanları sindirmeye ve korkutmaya çalışıyorlar. Hiçbir suçumun olmamasına rağmen darp edilip işkence gördüm” dedi.
 
Gözaltına alınanlar İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat kısıtlılığı getirilirken, kaç kişinin gözaltına alındığı netleştirilemedi.

 

YanıtlaYönlendir