İstanbul merkezli siyasi soykırım: Gözaltı sayısı 32'ye çıktı

İstanbul merkezli 6 kentteki siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 32’ye çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve 39 kişi hakkında yakalama kararı çıkardığı soruşturma kapsamında Başakşehir, Esenyurt, Arnavutköy ve Küçükçekmece’nin de aralarında bulunduğu 15 ilçe ile 6 kentte eş zamanlı siyasi soykırım operasyonları yapıldı. Baskınlarda gözaltına alınanlarının sayısı 32’ye yükseldi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en az 32 kişi “Örgüte üye olmak” iddiasıyla gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınan aralarında Devin Doğa Ayaz, Hülya İlyas, Serkan Şengül, Eylem Taşdemir, Mustafa Şişman, Serhat Tokuş, Arafat Emekçileri, Tufan Emekçileri, Erkan Özmen, Cevdet Biçer, Yunus Aslan, Berfin Koçak, Hividar Özdemir, Ömer Gülsül, Mervan Beyret, Adem Özgen ve Onur İlbars’ın da bulunduğu 32 kişi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların avukatlarıyla görüştürülmesine 24 saat kısıtlama getirilirken, soruşturma dosyası hakkında da gizlilik kararı olduğu öğrenildi.