İstanbul mitingi: Özgürlük ve demokrasiyi savunacağız

İstanbul'da “Barış tecrit edilemez” mitingi on binlerin katılımı ile sürüyor. Mitingde Barış Anneleri, Suruç aileleri ve 10 Ekim derneği temsilcileri birer konuşma yaptı.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bakırköy’de düzenlenen “Barış tecrit edilemez” mitingine akın eden binler AKP faşizmine karşı barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyecekleri mesajını verdi.

Miting konuşmalarla devam ediyor.

ANNELER: MUTLAKA BARIŞ KAZANACAK

Tertip Komitesi adına yapılan açıklamanın ardından Cumartesi Anneleri adına Hanım Tosun ve Barış Anneleri adına Bedia Gökgüz konuşma yaptı. Kitleyi Kürtçe selamlayan Hanım Tosun, barışı savunmaya devam edeceğini belirtirken, Bedia Gökdeniz de "Alana girerken elimizde 'Savaşa geçit vermeyeceğiz?' yazılı pankart vardı. Polis, 'Türkiye'de savaş mı var?' diye sordu. Türkiye'de savaş olmasa çocuklarımız ölür mü? Savaş olmasa, ormanlarımız yakılır mı? Önderliğimiz hapiste olur mu? Savaş olduğu için bütün bunlar oluyor. Biz, barış istiyoruz. Savaş bitene kadar mücadele edeceğiz. Mutlaka barış kazanacak" dedi.

ZOR OLANI YAPACAĞIZ SARAYDAKİNİ YENECEĞİZ

Suruç aileleri adına ise Murat Budak konuştu. "Türkiye ve Kürdistan'daki özgür tutsakların 1 Eylül'ünü kutluyorum. Bizleri katlederek yok edeceğini zanneden katiller yanıldılar. İşte burada dimdik ayaktayız. Çünkü bizler 'Suruç'ta bizim çocuklarımız ölseydi batıdakiler dayanamaz' diyen Kürt anaların çocuklarıyız. Elinde barış bayrağı ile katledilen Meryem ananın çocuklarıyız. Dünyada insanların barış umudunu kaybedecek silah icat edilmedi” diyen Budak, Vatanın “kolayı olan herkes yapar önemli olan zoru başarmak” diye konuştu. Kendilerinin de zor olanı yapacaklarını ve saraydakini yeneceklerini söyledi.

10 Ekim Derneği adına konuşan Erdoğan Tedik de 10 Ekim Ankara katliamı öncesi Türkiye ve Ortadoğu'nun savaşa sürüklediği için barış demek için Ankara'ya gittiklerini söyledi. "Savaş silah tüccarlarının işine yarar. Emekçiler için ise acı ve gözyaşı demektir" diye konuşan Tedik, Ankara katliamı davasının adaletsizlikle sonuçlanmasına dikkat çekti. Tedik, sorumlular yargılanana kadar adalet mücadelelerinin devam edeceklerini vurguladı.

MUTLAKA BU TOPRAKLARA EŞİTLİK, BARIŞ GELECEK

Gezi Aileleri adına Volkan Kesanbilici yaptığı konuşmada, "Acılarımızı ayrıştırmaya çalışanlar var ve onlar bizim acılarımıza da barışa da düşman. Bizler Gezi direnişine çıkarken Roboski'nin acısı yüreğimizdeydi. Suruç'ta katledilenler Gezi'nin çocuklarıydı. Bize düşman olanlar eşitliğe, kardeşliğe, barışa düşman. Mutlaka bu topraklara eşitlik, barış gelecek" dedi.

Miting sürüyor…