İstanbul ve Ankara'da hasta tutsaklar için eylem

İstanbul ve Ankara'da hasta tutsakların durumuna dikkat çekildi. Eylemlerde, ağır hasta tutsaklar Siti Gören ile Medeni Tarlan’ın durumları anlatıldı.

İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonun, hasta tutsak Siti Gören'in hayatının tehlikede olduğu uyarısında bulundu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, F Oturumu'nun 441'incisini İHD Şube binası önünde gerçekleştirdi. HDP Milletvekilli Musa Piroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen eylemde, 70 yaşındaki hasta tutsak Sıti Gören’in durumuna dikkat çekildi
Bu haftaki açıklamayı okuyan İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Hatice Onaran, hapishanelerde tecrit ve tecride bağlı hak ihlallerinin artarak sürdürüldüğüne işaret etti.
İktidarın hasta tutsakları bile bile ölüme terk ettiğini vurgulayan Onaran, iktidarın tutsaklar arasında çifte standart uygulayarak, temel insan haklarından birisi olan eşitlik ilkesini ihlal ettiğini vurguladı.
Onaran, ağır hasta olan 70 yaşındaki hasta tutsak Siti Gören’in yaşamının tehlikede olduğu uyarısını yaptı.
Ailesi Siti Gören'in hayatından endişe ettiğini aktaran Onaran, "Cezaevinden başka tabutlar çıkmasın" dedi.

ANKARA
Ankara'da da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnsiyatifi üyeleri, 27 yıldır cezaevinde bulunan kolon kanseri Medeni Tarlan’ın sağlık durumuna dikkat çekti. Eylemlerinin 283’üncü haftasında İHD Şube binası önünde bir araya gelen inisiyatif üyelerine, insan hakları savunucuları ile Gazeteci-Yazar Hüseyin Aykol da katıldı.
İHD üyesi Avni Kalkan, 2020 yılının başından bu yana cezaevlerinde 3’ü hasta tutsak olmak üzere 5 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Kalkan, kolon kanseri teşhisi konulan Tarlan’ın 4 yıldır guatr tedavisi görmesinin yanı sıra varis, romatizma, mide ve migren hastalıkları bulunduğunu aktardı.
Tarlan’ın ihtiyaçlarının cezaevindeki arkadaşları tarafından karşılandığını anlatan Kalkan, “Bir an önce infazı ertelenmeli, tedavisini ve yaşamını dışarıda ailesini devam ettirmelidir” dedi.