İstanbul, Mersin ve Cizre'de gözaltılar-YENİLENDİ

İstanbul, Cizre ve Mersin'de çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Mersin ve Şırnak'ın Cizre ilçesindeki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL

İstanbul’da gece saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de yer aldığı zırhlı araçlar eşliğinde yapılan baskınlarda evlerin etrafının ablukaya alındığı belirtildi. Baskın yapılan evlerde aramaların ardından aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Nihat Demir, Veysi Demir, Ziya Kartal, F.Ç., N.Ç., K.T.

CİZRE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sabaha karşı birçok eve eş zamanlı baskın yapıldı, çok sayıda isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındaki isimleri öğrenilenler şunlar: Nurettin Bayık, Hanife Sakin, Adil Çömlek ve Faruk Cilasun.

MERSİN

Mersin'de sabah saatlerinde polis tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri ile üyelerinin evlerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Tarsus, Akdeniz, Toroslar ve  Yenişehir ilçelerinde yapılan baskınlarda bazı evlerin kapıları koçbaşlarıyla kırıldı. Evlerde arama yapan polis, aralarında HDP Mersin İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş'ın da olduğu en az 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltı sayısının artabileceği, gözaltına alınanların Mersin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde tutulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler: HDP Mersin İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş, il yöneticileri İlhami Yurtsever, Mehmet Koçak, Nasih Çetinkaya, Kadri Beştaş, Dilan Hazar, Ferhat Pişgin.