İşte Erdoğan'ın Almanya'daki çetesi!

Almanya'nın güneyinde internet üzerinden örgütlenen ve talimatları Ankara'dan alan Erdoğan yandaşı bir grup Türk milliyetçisi deşifre oldu.

Birçok suça karışan çetenin sosyal medya hesaplarını kapatan polis, göstermelik olarak da hedef gösterilen bazı Kürtleri birkaç günlüğüne koruma altına aldı.

Başta dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel olmak üzere Alman hükümetinin Erdoğan rejimine arka çıktı, Kürt sembollerine tahammül göstermeyen polisin Kürtlerin yasal gösterilerine saldırılarını artırdığı bir dönemde Erdoğan iktidarına bağlı çalışan çetelerin cirit attığı bir kez daha ortaya çıktı.

Son olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Turan Rheinland Pfalz" adıyla örgütlenen Türk çetesinin kentlerinde yaşayan Kürtleri hedef gösterdi, Kürt derneklerinin fotoğrafları ayrıntılı şekilde çekerek paylaştı, Kürt aktivistlerin aile üyelerinin fotoğraflarını yayınlayarak can güvenliklerini tehlikeye soktu.

Bunun üzerine söz konusu hesaba ilişkin özellikle Almanya'nın güney kentlerinde yaşayan bir çok Kürt polise gidip suç duyurusunda bulundu. ANF'nin ulaştığı bazı kaynaklar ise şikayetlerin artması üzerine polisin inceleme başlatmak zorunda kaldığını bildirdiler. Hesabın dökümüne ve grubun kimler tarafından oluşturulduğu tespit edildi.

ÇETE DİREKTİFLERİ ANKARA'DA ALIYORDU!

Hesap derhal polisin talebiyle kapatılırken, 24 Ekim 2017 tarihli son paylaşımlardan birisi dikkat çekiyor. Kaiserlautern kentinde açılan bir Kürt derneğini hedef gösteren ve derneğin dışarıdan çekilmiş ayrıntılı fotoğrafları paylaşan çete üyeleri bu kentte yaşayan Türkleri şu şekilde kışkırtıyor:

"Sosyal medyada Türk bayrağı paylaşmakla olmuyor bu işler... Bir konsere binlerce kişi olup gidiyorsunuz ama Kaiserlautern'de yürüyüş yapan PKK destekçilerini görünce saklanıyorsunuz."

Hesap dökümünü ayrıntılı şekilde inceleyen Alman güvenlik birimleri ise grubun direktifleri Ankara'daki Türk devlet yetkililerinden aldığını tespit etti. Çete üyelerinin internet ortamındaki özel yazışmalarında bölgelerinde yaşayan Kürtlerin "fişlemesi" için talimat aldığı bilgisine ulaşan polis soruşturmasını genişletti.

Polisin kimlik bilgileri tespit edilen ve çetenin üyesi olduğu belirtilen 15 kişi hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Söz konusu bu kişilerin başta yaralama ve hırsızlık gibi birçok kriminel suçtan sabıkalı olduğu, bazılarının mahkemeler tarafından şartlı tahliye edildiği belirtiliyor.

Çetenin ele başlarının ise şu isimler olduğu belirtildi: Volkan Bingöllü, Emre Yıldırım, Halil Dalkılıç, Volkan Yıldırım, Yörk Kemal, Suat Hakyemez, Murat Hakyemez.

ÇETENİN LİDERİ KAÇTI!

Özellikle Muş doğumlu Volkan Bingöllü'nün çeteye liderlik yaptığı öğrenildi. Daha önce birçok suça başlayan ve mahkemece şartlı tahliye edilen Bingöllü'nün gözaltına alınma korkusu yüzünden Almanya terk ettiği, bir süre sonra ise Avrupa dışına çıktığı bildirildi.

Çete tarafından tehdit edilen Kürtler ise başlarına gelebilecek her türlü saldırıdan Türk devleti ile bu çeteye göz yuman Alman güvenlik birimlerinin sorumlu olduğuna dikkat çektiler. İsminin yayınlanmasını istemeyen bir Kürt aktivist polisin çeteye ilişkin soruşturmasından sonra birkaç kez emniyet yetkileri tarafından görüştüklerini, ancak soruşturmanın ilerlemediğini aktardı.

POLİSİN KÜRTLERİN KORUMASI 3 GÜN SÜRDÜ

Aynı aktivist aile üyelerinin de çete tarafından hedef gösterildiğini belirterek polis birimlerinin ilgisizliğine vurgu yaptı. Alman polis birimleri ile yaptıkları görüşmelere ilişkin aktivist şu bilgileri verdi:

"Polis ilk görüşmemizde soruşturmayı ciddiye aldıklarını, ben ve birkaç arkadaşa can güvenliğimizin sağlanması için koruma verileceğini söyledi. Bize grubun Ankara ile sürekli yazışma halinde olduğuna dair bilgileri soruşturma ekipleri bilgisayarlarında bulunan belgelerle bize aktardılar.

Ancak tüm bu somut bilgilere rağmen polisin bana verdiği koruma 3 gün sürdü. Bunun da göstermelik olduğunu anladık. Daha sonra polisle yaptığımız görüşmede ise bize 'Artık yapacağımız bir şey yok, dosyayı savcıya aktardık' dediler."

OSMANEN GERMANİA'YA ÜYELER

Çete üyelerinin çoğunun aynı zamanda "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) adlı çete grubuna da üye olduğu öğrenildi. "Osmanen Germania", son yıllarda başta Almanya, Hollanda ve Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde boks kulübü adı altında örgütlenen AKP hükümeti tarafından örgütlenen bir çete.

Spor grubu adı altında örgütlenen ancak başta kara para aklama, uyuşturucu, silah ve insan ticareti olmak üzere kirli faaliyetleri bulanan bu çeteye 2500 kişinin üye olduğu belirtiliyor. 206 yılının Kasım ayında Osmanen Germania çetesine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleşmişti. Ancak bir süre çetenin ele başlarının Türkiye’ye kaçtığı ortaya çıkmıştı.