İsveç, İtalya ve Avustralya’da PKK’ye destek eylemleri

İsveç, İtalya ve Avustralya’da Öcalan’a yönelik tecride ve PKK’ye yönelik yasaklara karşı protesto eylemleri yapıldı.

Almanya’daki PKK yasağının 25’inci yıldönümü dolayısıyla İsveç’in Borlänge kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) öncülüğünde bir yürüyüş düzenlendi.

Kent merkezinde yapılan yürüyüşte PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Gençlik hareketinin açıklamasını okuyan Rojin Polin, gençlerin örgütlü direnişi ile Öcalan üzerindeki tecrit ve Avrupa’daki PKK yasağını kıracaklarını kaydetti. Gençlik hareketi, Pazartesi günü başkent Stockholm’de yapılacak açlık grevi eylemine katılmaya çağırdı.

İtalya’nın Milano kentinde göçmenler aleyhine çıkan yasalara karşı kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Kürtler de bu eyleme katılarak ABD’nin PKK yöneticilerinin başına ödül koyma kararı ve Öcalan üzerindeki tecridi kınadı. Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı eylemde Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde ise PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Vicroria Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan etkinlikte Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildi. KNK Temsilcisi Cengiz Sonkaya yaptığı konuşmada “Dünya emperyalizmi kafasını kuma gömerken, Kürt hareketi IŞID’e karşı büyük direniş gösterdi” dedi.

Kürt Toplum Merkezi’nin Eş Başkanı Jiyan Agirî ise dünyanın dört bir yanında Kürtleri bir araya getiren gücün PKK olduğunun altını çizdi. Diğer Eş Başkan Sertaç Şahin, tutsak edilen HDP’li vekil Leyla Güven’in açlık grevini selamladı. Etkinlik, halaylarla son buldu.