İsveç'te Doğu Kürdistanlı depremzedeler için kampanya sürüyor

İsveç'te yaşayan Kürdistanlıların Doğu Kürdistan'da depremden zarar görenler için başlattıkları yardım kampanyası devam ediyor.

Depremden hemen sonra bir yardım kampanyası başlatan Roja Sor a Kuristanê ve Heyva Sor a Kurdistanê, ilk aşamada birlikte topladıkları 150 bin Euroyu depremzedelere gönderdi.

İki yardım kuruluşu, geçtiğimiz günlerde kampanyanın ikinci etabını başlattı. Sosyal medya aracılığıyla Kürdistanlılar ve dostlarına yaptığı çağrıda 24 Kasım günü öğlen yemekleri için ödeyecekleri parayı depremzedeler için bağışlamalarını istedi. Şimdiye kadar yaklaşık 350 kişi kampanyaya katılacaklarını açıkladı.

İsveç Roja Sor a Kurdistanê Başkanı Şehmuz Akan, Doğu Kürdistanlı depremzedeler için başlattıkları kampanyanın hız kazandığını, İsveç'in değişik yerleşim birimlerinde sürdürülen kampanyaya Kürdistanlıların yanı sıra İsveçlilerin de destek verdiğini söyledi.

Depremde yüzlerce Kürdistanlının yaşamını yitirdiğini ve binlercesinin yaralandığını hatırlatan Akan, “Yıkım ve acımız büyüktür. Depremden zarar gören halkımıza yardım etmek için İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostları seferber olmalıdır” dedi.

Bazı dernek ve şahısların depremzedeler için yardım topladığına dikkat çeken Akan, “Bu bağışların gerçekten yerlerine ulaşıp ulaşmadığını bilmiyoruz. Bu nedenle tüm Kürdistanlılar ve dostlarından bağışlarını Roja Sor a Kuristanê ve Heyva Sor a Kurdistanê ulaştırmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.