İsviçre’de Türk devleti protesto edildi

İsviçre'de Türk devletinin saldırılarını protesto eden Kürtler meydanlara indi.

İsviçre’de gerçekleştirilen eylemlerle Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırıları protesto edildi.

BASEL

Türk devleti tarafından dün gece Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısı yapması üzerine İsviçre'nin Basel kentinde bir mitingle protesto eylemi gerçekleştirildi.

Dem-Kurd ve Basel Ronahî Kadın Meclisi öncülüğünde kanton parlamentosunun önündeki eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde sık sık Türk devleti ve Erdoğan aleyhine Almanca sloganlar atıldı. Bombalama esnasında yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları anısına Çerxa Şoreşe eşliğinde saygı duruşu yapıldı.

Dem-Kurd eş başkanı Elif İşcan eylemde yaptığı konuşmada KDP güçlerinin de Türk devletiyle ortak hareket ettiğini ifade ederek KDPnin Êzidîleri yüzüstü bırakıp kaçtığı dönemi hatırlattı. Açıklamada Türk devletine karşı Kürtlerin her yerde tepki vermesi gerektiği ifade edildi.

CENEVRE

Cenevre’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etti.

İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Merkez Postane önünde düzenledikleri eylemle Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etti.

KCK, PYD bayraklarının taşındığı eylemde sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atılırken, eylemde bir konuşma yapan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Türk devletine karşı herkesi alanlara çıkmaya çağırdı.

Türk devleti ve Barzani yönetiminin iş birliğine dikkat çeken Sağlam “Hiçbir Kürt yapılan ihaneti asla kabul etmeyecektir. Türk devleti içine girdiği çıkmazdan kurtulmak için Kürt halkının yarattığı değerlere saldırarak, işbirlikçisi olduğu DAİŞ’i korumak istiyor. Bu gerçeği görüp de yapılan katliama sessiz kalan uluslararası güçlerde suçludur” dedi.

Eylem yapılan konuşmaların ardından atılan “Katil Erdoğan” sloganları ile son buldu.

LOZAN

Dem-Kurd Lozan'ın çağrısıyla bugün Türk devletinin Rojava ve Şengal'e yönelik saldırıları gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Kürdistanlılar ve dostları St Laurant kilisesi önünde  bir miting gerçekleştirdi. Dem-Kurd ve PYD adına yapılan konuşmalarda “Türk devletinin Rojava ve Şengal'de gerçekleştirdiği saldırılar ve katliamlar tüm Kürt halkına yöneliktir” denildi. Fransızca, Kürtçe ve Türkçe bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sonlandırıldı.

BERN

Bugün Dem Kurd'un çağrısı üzerine Bern Bahnofplatz'da toplanan yüzlerce kişi T.C sömürgeci güçlerinin Karakocak (Şengal) ve Rojava'ya yönelik bombardımanı protesto edildi.

Dem Kurd Bern'in çağrısı üzerine Bern Bahnofplatz' da bir araya gelen 200 civarında Kürdistanlı, Türkiyeli ve İsviçrelinin katılımıyla sömürgeci Türk Ordusu' nun Şengal ve Rojava' yı bombalaması protesto edildi.

Kitle sık sık sömürgeci Türk devleti ve Erdoğan aleyhine Kürtçe, Türkçe ve Almanca sloganlar atarak tepkisini dile getirdi.

Kürtçe, Almanca ve Türkçe bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.