İsviçreli vekil: Kızılhaç Öcalan’ı ziyaret etsin

İsviçre Ulusal Parlamento Milletvekili Denis de la Reussille, Öcalan’ın sağlık durumundan duyduğu endişeyi İsviçre Federal Konseyi’ne taşıdı. De la Reussille, Uluslararası Kızılhaç örgütünün Öcalan’ı ziyaret etmesini istedi.

İsviçre Ulusal Parlamento Yeşiller Partisi Milletvekili Denis de la Reussille, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi ve Öcalan’ın sağlığından duyulan endişeyi verdiği bir önerge ile İsviçre Federal Konseyi’nin gündemine taşıdı.

‘AĞIR ŞARTLAR ALTINDA TUTULUYOR’

Milletvekili Denis de la Reussille, Federal Konseyi’ne verdiği önergede Öcalan’ın 1999’dan beridir cezaevinde ağır şartlar altında tutulduğunu hatırlatarak, “11 Eylül 2016’dan bugüne Öcalan ile kimse görüştürülmüyor” diyerek ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti.

Önergesinde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü noktasında barıştan yana koyduğu tavrına dikkat çeken Milletvekili de la Reussille, İsviçre Federal Konseyi’nin Öcalan içinde bulunduğu koşullardan kaynaklı Türk hükümeti ile iletişime geçmesini istedi.

‘KIZILHAÇ ÖCALAN’I ZİYARET ETSİN’

Önergesinde Öcalan’ın sağlığına yönelik duyulan endişelere de dikkat çeken milletvekili de la Reussille, “Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin bazı haberler yayınlandı. Uluslararası Kızılhaç örgütünün kurucusu ve sorumlusu bir ülke olarak, İsviçre Federal Konseyi, Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin Türk yetkili makamları ile iletişime geçmeli. Uluslararası Kızılhaç örgütünden bir heyetin Öcalan’ı ziyaret etmesi için Federal Konseyin, Türk yetkililere baskı kurmasını istiyoruz” dedi.