İzmir Adalet Nöbeti: Cezaevlerindeki baskılara son verin!

İzmir’de tutsak ailelerinin yürüttüğü Adalet Nöbeti eyleminde cezaevlerindeki baskılara son verilmesi istendi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri 74 gündür İzmir’de Adalet Nöbeti tutuyor.

Yeni eylem günü İzmir Kırıklar Cezaevi önünde gerçekleştirildi.

Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Güzelbahçe İlçe Örgütü destek verdi.

Eylemde konuşan HDP Güzelbahçe İlçe Eşbaşkanı Tamer Aydın, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin son bulmasını istedi.

Aydın, “Türkiye tamamen bir cezaevine dönüşmüş durumda. Ülkeye demokratik bir ortamın gelmesini istiyoruz" dedi.

Tutsak yakınlarından Sultan Yağmekan da 2 buçuk aydır adalet arayışlarını sürdüklerini hatırlattı.

Yağmekan, “Çocuklarımız zulüm altında, eziyet ediyorlar. Uzman doktor yok deyip ameliyatlarını gerçekleştirmiyorlar. Çocuklarımızı bize versinler biz kendimiz onların tedavilerini sağlayalım. Kırıklar Cezaevi Müdür Haydar Ali Ak çocuklarımıza zulüm ediyor. O müdür de vicdan yok mu? Sesimiz tüm dünyaya ulaştı ama burada kimse duymadı. Biz artık çocuklarımıza para bile gönderemiyoruz. Resmi olarak vasisi olduğum tutukluya para göndermek istediğimde, cezaevi görevlileri, ‘Sen gönderemezsin ailesi gelsin’ diyorlar. Ben vasisiyim ailesi burada değil neden bunları yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Yağmekan, şunları ekledi:  “Çocuklarımızın koğuşlarını ayrıştırıyorlar. Aralarına adli tutukluları koyuyorlar. Çocuklarımızın birbirinden haberi yok. Koğuşları hukuksuzca birbirinden uzaklaştırılıyor. Çocuklarımız orada ölseler kimsenin kimseden haberi olmuyor. Anneler olarak çocuklarımızın üzerindeki baskıların son bulmasını istiyoruz.”