İzmir Adalet Nöbeti’nde Türk devletine ‘Hakan Arslan’ tepkisi

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları, Sur’da hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin torba içerisinde babasına teslim edilmesine tepki gösterdi.

Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılması, tecrit ve tüm insan hakları ihlallerine son verilmesi için 105 gündür İzmir’de Adalet Nöbeti tutuyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği binasında bir araya gelen aileler, “Hasta tutuklulara özgürlük” ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı Kürtçe önlükler giydi.

Sık sık “Bijî berxedana zindanan” sloganının atıldığı nöbet eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa, Foça, Menemen ve Çiğli ilçe örgütleri de destek verdi.

Nöbet eyleminde konuşan HDP Aliağa İlçe Eşbaşkanı Gül Ekici, “Cezaevlerinde hemen hemen her gün cenazeler çıkmakta. Bu koşulların iyileşmesini talep ediyoruz. Adaletin, adaletsizce yayıldığı bir coğrafyada yaşıyoruz” dedi.

Ekici, Sur’da 2015-2016 yılları devlet terörü sırasında hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin 7 yıl sonra bir torbada ailesine teslim edilmesine tepki gösterdi.

 “Bu yaşananlar insanlık ayıbıdır” diyen Ekici, tüm çevreleri ailelerle dayanışmaya çağırdı.

Tutsak yakını Hanım Sever ise cezaevinde yaşanan işkence, tecrit ve savaşlara karşı herkese “ayağa kalkma” çağrısında bulundu.

Sever, “Artık insanlar ölmesin. Yaşanan bu savaşlar son bulsun. 110 güne yakındır baro, adliye, cezaevi önünde nöbet tutuyoruz. Bu sesi kimse duymuyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Kan duruncaya kadar burada olacağız. Çocuklarımız ölüyor, bize cenazeleri vermiyorlar. Bir kutuya koyup ailesine teslim ediyorlar. Anneler olarak bu yaşananları kabul etmiyoruz. Artık yeter” dedi.