İzmir’de Adalet Nöbeti 113 gündür devam ediyor

İzmir’de 113 gündür hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan aileler, bir kez daha tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

İzmir’de aileler 113 gündür hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi için Adalet Nöbeti tutuyor.

Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adliyesi önünde eyleme devam eden aileler, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giydi.

Nöbette sık sık, “Bijî berxwedana zindana”,”Jîyan jiyan azadî”,”Hak hukuk adalet” sloganları atıldı.

Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Urla ilçe örgütleri destek verdi.

Tutsak yakını Hanım Sever, nöbette yaptığı konuşmada savaşın bir an önce durmasını ve cezaevlerinden tabutların çıkmasını istemediklerini ifade etti.

Sever, “Dilimiz yasak, barış yasak, her şey yasak. Herkes baskıyla karşı karşıya ve her gün insanlar gözaltına alınıyor. Kırıklar Cezaevi'nde hasta tutuklular açlık grevinde ve durumları iyi değil. Aysel Tuğluk tek başına ihtiyaçlarını gideremiyor olmasına rağmen serbest bırakılmıyor. Ancak hırsızları, mafyaları bırakıyorlar. Biz hak istiyoruz. Çocuklarımız cezaevlerinde çürümesin. Biz anneyiz ne Kürt ne Türk ne Arap kimse ölmesin kim olursa olsun biz barış ve insanlık istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sever, “Çocuklarımızın cenazelerini kutularda veriyorlar biz bunu kabul etmeyiz. Biz anneyiz yüreğimiz yanıyor. Artık hasta tutuklularımızı serbest bıraksınlar. Çocuklarımız bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan Adalet Bakanlığına Çağrıda bulunuyorum elinizi vicdanınıza koyun çocuklarımızı serbest bırakın” diye ekledi.