İzmir’de Adalet Nöbeti 89’uncu gününde

İzmir’de tutsak ailelerinin yürüttüğü Adalet Nöbeti, 89’uncu gününde de devam etti.

Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılması ve cezaevlerindeki insanlık dışı muamelelere son verilmesini istiyor.

İzmir Adliyesi önünde devam eden eylemde aileler  “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Ji girtiyên nexeş re azadi”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerken, “Biji berxedana zindanan” sloganını attı.  

Bandırma T-1 No’lu Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Medet Sever’in annesi Hanım Sever, nöbet eyleminde yaptığı konuşmada tutsakların ailelerden uzak yerlere götürüldüğünü ve onları görmekte zorlandıklarını söyledi.

Cezası biten tutsakların serbest bırakılmasını isteyen Sever, "Biz adalet istiyoruz. Cezaevlerinden cenazeler çıkmasın. Ne cezaevlerinde çocuklarımız hayatını kaybetsin ne askerler” dedi.

Sever şunları ekledi:

“Çocuklarımıza sırf Kürt olduğu için bu cezalar veriliyor. Ama Deniz Poyraz’ı öldüren kişi katliamı itiraf ettiği halde mahkemeyi tehdit edebiliyor. Demek ki arkası kuvvetli. Kürtler kimseye zarar vermedi. Neden bize zulüm ediyorlar? Dilimiz, kimliğimiz bizim hakkımız. Cezaevlerinde hepsi Kürt. Tek hücreye atıp ölüme neden olup intihar etti diyorlar. Benim çocuğum 30 yıl ceza aldı ve akciğer hastalıkları var. Tahliye edilmesi gerekiyor.”