İzmir’de Adalet Nöbeti: Besra Erol derhal serbest bırakılsın

İzmir’de tutsak yakınları Adalet Nöbeti’nin 82’nci gününde 7 yıl önce Suruç’ta katledilen kızının mezarının başında yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanan 60 yaşındaki Besra Erol’un durumuna dikkat çekti.

Aileler, 82 gündür İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutuyor.

İzmir Barosu önünde yapılan eylemde aileler  “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)” yazılı önlükler giydi.

Ailelere sosyalist gençlik örgütleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Hacay Yılmaz da destek verdi.

Gençlik örgütleri adına konuşan HDP İzmir Gençlik Meclisi üyesi Hanife Çaçan, 7 sene önce Urfa’nın Suruç ilçesinde 33 kişinin DAİŞ saldırısında katledildiğini hatırlattı.

Çaçan, katliamda hayatını kaybedenleri anmak isteyenlerin baskı altına alındığına dikkat çekerek “Çocuğu Evrim Deniz Erol’un mezarı başında konuşan Besra annemiz 60 yaşında olmasına rağmen tutsak edildi” dedi.

Anne Besra Erol’un derhal serbest bırakılmasını isteyen Çaçan, “Cezaevlerinde her geçen gün devrimci tutsaklara yönelik işkence ve psikolojik şiddet var. Onlarca devrimci tutsağın ölüm haberlerini aldık. Yine onlarca tutsak ölüm ile burun buruna. Bu katliamı yapan tecritçi, soykırımcı zihniyet yenilecek. Biz devrimcilere reva görülen bu düzen yıkılacak” şeklinde konuştu.

HDP PM üyesi Hacay Yılmaz ise Türkiye cezaevlerinde ölüm ve işkence olduğunu vurguladı.

Yılmaz, “Devletin elinde mahpus durumda olan insanlara işkence yapılması devletin sorumluluğundadır. Dolayısıyla orada hasta olarak ölüme gönderilen her bir mahkumun sorumluluğu devletin üzerine. Biz gerek HDP gerekse bu ülkedeki devrimciler olarak annelerin yanındayız ve onların sesiyiz. Hasta mahpuslar bir an evvel serbest bırakılmalıdır” dedi.