İzmir’de Adalet Nöbeti: Bu zulme artık son verin!

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutan aileler, bu zulme artık son verilmesini istedi.

Tutsak aileleri 104 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması, tecride ve tüm hak ihlallerine son verilmesi için Adalet Nöbeti tutuyor.

Yeni eylem günü için Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen aileler “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giydi.

 “Bijî berxwedana zindanan”, “Hak hukuk adalet” sloganları atan tutsak yakınların Halkların Demokratik Partisi (HDP) Balçova ve Foça İlçe örgütleri de destek verdi.

Tutsak yakını Hanife Gümüş, “Biz anneler olarak kışın yağmurun altında, yazın güneşin altında buradayız. Çocuklarımızın üzerinde zulüm kalksın istiyoruz. Çocuklarımız cezaevinde hastalanıyor. Hasta tutuklular serbest bırakılmıyor. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün tutukluları serbest bırakın. Çocuklarımızın hakları tanınmıyor. En doğal hakları olan telefon görüşü bile engelleniyor. Adli tutuklulara görüntülü görüşme hakkı verilirken neden bizim çocuklarımıza verilmiyor” dedi.

Bu arada Songül İlker'in Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutsak oğlu Ekim Polat’ın sağlık durumuna ilişkin başlattığı oturma eylemi de cezaevi önünde sürüyor.

Anne İlker eyleminin 11’inci gününde  “Oğlumun tedavisinin önünde engeller kaldırılsın. Bir cinayete daha teşebbüs edilmesin, bir can daha katledilmesin. Hasta tutuklular ve oğlumun tedavi hakkı tanınsın” dedi.