İzmir’de Adalet Nöbeti: Tecrit son bulsun, hasta tutsaklar serbest bırakılsın

İzmir’de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eyleminde bir kez daha hasta tutsaklara özgürlük talep edilirken, hak ihlallerinin bir an önce son bulması istendi.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri 121 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.

Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması, cezaevlerindeki hak ihlallerine ve tecride son verilmesini istiyor.

Kırıklar Cezaevi önünde bir araya gelen aileler “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giydi.

Sık sık, “Bijî berxwedana zindana”, "Hak hukuk adalet” sloganlarının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Urla ilçe örgütleri destek verdi.

Eylem sırasında bir konuşma yapan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Ecer, "Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından tahliyeleri engellenen hasta mahpuslar yaşamını bir bir yitiriyor. Bu tutuklular için ATK hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalabilir raporları veriyor. Bu ölümlerin sebebi siyasi kararlar veren yargı, cezaevi yönetimi, hukuk dışı uygulamalara imza atan ATK ve Adalet Bakanlığı'dır" dedi.

Ecer, "Zulme sessiz kalmayalım. Özgür demokratik bir yaşam için tutukluların sesi olalım" çağrısında bulundu.

Tutsak yakını Fatma Sürme ise tecridin son bulması çağrısını yineleyerek "Tecrit son bulsun. Hasta tutuklular serbest bırakılsın. Ülkede savaş derinleştikçe cezaevlerinde baskı artıyor. Savaş son bulsun, barış gelsin” dedi.